Xece Kimdir – Xece erdem Nerelidir – Xece Hayatı – Xece şarkıları biyografisi şarkı sözleri

Xece 1978 Şirnêx – Cizîrî /  Şırnak Cizre doğumludur. 8 çocuklu bir ailenin sonuncusu olarak dünyaya gelmiştir.Ailesi aynı yıl Ege'nin Aydın iline göç etmiş,uzun yıllar Aydın'ın Kuşadası ve Ortaklar ilçelerinde ikamet etmiştirler, Xece ilk öğrenimini Ortaklar'da tamamlamıştır.
Xece'nin müziğe olan aşkı ve ilgisi çocukluğunda kendini iyice hissettirmeye başlamıştır.Bu vesileyle Mezopotamya Kültür Merkezi ile tanışması  ve 1996 yılında MKM İzmir şubesinde müzik çalışmalarına başlamasına neden olmuştur. 1996-2003 arası çeşitli müzik gruplarında yer almış,konser, etkinlik vb. aktivitelerde bulunmuştur.
Son olarak 5 bayandan oluşan Koma Avzem'de bağlaması solo ve vokali ile yer almış,grubun dağılmasıyla bu çalışma son bulmuştur.5 yıl aradan sonra 2008 yılında ilk solo albümü olan DEM'i kendi çabaları ile çıkarmıştır.Bu albüm Turan Şengül, Mahir Bakıray ve Cem Cansız' ait besteler ve anonim eserlerden oluşmaktadır. Hocaları ÜMİT ÇİÇEKÇİOĞLUN'DAN Bağlama ve AŞKIN METİNER'DEN Şan eğitimi almıştır ve almaya devam etmektedir.

xece gitme video klibi izle


Blogger tarafından desteklenmektedir.