KOS, İBB önünden seslendi, “Belgrad Ormanı Yoksa İstanbul da Yok!”

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) bugün (1 Şubat 2017 Çarşamba) Belgrad Ormanı'nında onbinlerce ağacı keserek içinden demiryolu geçirmek için ihale yapan İBB'yi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekşetiği basın açıklaması ile uyararark, "Mega katil projelerinizle hançerlediğiniz Belgrad Ormanı'ndan elinizi çekin artık" dedi.

KOS'un basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

"Bu İhale Yapılamaz! Belgrad Ormanı İhale Edilemez!

18 Haziran ve 16 Aralık tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden; 29 Ocak Pazar günü Belgrad Ormanından seslendik ve dedik ki, "Kadir Topbaş, Belgrad Ormanı'nda kesilecek tek bir ağaç için gözümüz üstünüzde olacaktır."

Bugün 1 Şubat 2017. Dekovil hattı projesinin ihale günü. Bu kez buradayız ve dediğimiz gibi süreci adım adım takipteyiz. Tüm İstanbul'ın gözü burada, sizi izliyor.

"Belgrad Ormanı'ndaki ağaçlar kesilmeyecek, sadece taşınacak" gibi akla ziyan açıklamaları kabul etmiyoruz.

2012'de "muhafaza ormanı" statüsünün 3 bin hektarlık alandan kaldırılması sonucu korunduğu söylenen son 2 bin hektarlık ormanlık alanın tam ortasından geçen Dekovil hattı ve eşliğindeki bisiklet yolu projesinin Belgrad Ormanının sonunu getireceği net ve açıktır.

Son 5 yıldaki katil projelerle dört koldan kuşatılan Belgrad Ormanı etrafındaki aç gözlülük bize şunu gösteriyor ki, dekovil projesi yeni 2B süreçlerini beraberinde getirecek bir tehdittir.

Belgrad Ormanının bütünlüğünü bozan orman içindeki her türlü taşımacılık, yol, eğlence, dinlence tesisi, beton, gürültü, çöp ve hoyrat kullanım İstanbullunun sorumluluğundadır.
Çünkü, bugüne kadar gelip giden yönetimlerden öğrendik kl ne Kadir Topbaş ne de alkışçılarının gözünde doğanın, iklimin, ormanın, suyun değeri ranta çevrilmedikçe hiçtir.

Bugünden itibaren İstanbullular yaşam alanlarını korumak, kendi geleceklerine gösterdikleri özeni, yaşam alanlarına da göstermek zorunda kalacaklar. Çünkü Belgrad Ormanı yoksa İstanbul da yok; Belgrad Ormanı yoksa İstanbullu da olmayacak.

Belgrad Ormanını silerseniz geriye büyükçe bir hiç kalacak.

Haliç'ten başlayarak Cendere deresi boyunca ilerleyerek Kemerburgaz'a kadar uzanacak, buradan da ormana hançer gibi saplanacak dekovil tren hattının, Kemerburgaz'a kadar olan alanı rant cenneti haline getirilmesine ve Kuzey Ormanları'nın tertemiz nefesini şehre ulaştıran en büyük soluk borusunun inşaat sermayesi tarafından kesilmesine izin verilemez.

Belgrad Ormanı Yoksa İstanbul da Yok!

Kuzey Ormanları Savunması"

 

(Yeşil Gazete)



Kaynak:Yeşil Gazete
Feed

YesilGazete

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.