PSK, PAK ve KDP-BAKUR’DAN SANDIĞA GİTMEME KARARI

Diyarbakır'da toplanan PAK, PSK ve PDK-Bakur 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda sandığa gitmeme kararı aldılar.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek ve Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PKD-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak ile parti yetkilileri Diyarbakır'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde  bir araya gelerek 16 Nisan'da yapılacak olan refarandumda sandığı gitmeme kararını bir basın toplantısıyla açıkladılar.

Partiler adına PSK Genel Başkanı Mesut Tek açıklamalarda bulundu. Tek, Türkiye'nin yaklaşık yüzyıldır Kürt ve Kürdistan meselesinde inkar, asimilasyon ve şiddeti esas alan bir politika sürdürdüğünü ileri sürerek, "Yeni bir anayasa yapımı için barışçıl ve demokratik bir ortam oluşturulmalıdır. Yeni bir anayasa bütün ulusal ve toplumsal kesimlerin katılımı ile yapılmalıdır. Yeni anayasa özgürlükçü ve çoğulcu anlayışla hazırlanmalıdır. Yeni anayasa Kürt milletinin meşru haklarını tanımalıdır. Yeni anayasa fedaral sistemi esas almalıdır" dedi.

Kürdistani partiler olarak ilkesel duruşumuzu bir kez daha teyit ediyoruz diyen Tek, şunları söyledi: "Yurtsever halkımızı, değişim, demokrasi ve barıştan yana olan tüm güçleri, yukarıda çerçevesi çizilen yeni, demokratik ve federal bir anayasa talebi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.
Önümüzdeki olası referandumda bize dayatılmak istenen kırk katır ya da kırk satırdan birisini tercih etmek zorunda değiliz.
Bizim tercihimiz net: Kürdistan'a özgürlüğü getirecek, demokratik federal sisteme dayalı yeni bir anayasa diyoruz.
Bütün bu çerçevede, biz aşağıda imzası bulunan partiler olarak 16 Nisan 2017de yapılacak referandumu protesto ediyor, halkımızı sandığa gitmemeye çağırıyoruz."

 

Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.