70 KÜRT KÖYÜ BOŞALTILDI’

Arap Kemeri politikasının Türk versiyonunun Suriye'de hayata geçirilmesinin basamakları döşenirken, Kürt köyleri insansızlaştırılıyor, nüfus yapısı değiştiriliyor

Devrimci Güçler Komutanı Hac Ehmed, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) şimdiye kadar 70 Kürt köyünü boşaltarak köylüleri göçerttiğini ve yerlerine kendi işbirlikçilerini yerleştirdiğini belirtti.

ANHA haberine göre, Şehba Bölgesi Devrimci Güçler Genel Komutanı Hac Ehmed, TSK ve ÖSO gruplarının Şehba bölgesine yönelik saldırılarının amacının Kuzey Suriye halkının birliğini engellemek ve bölgenin demografik dokusunu değiştirmek olduğunu belirtti.

Cebhet El-Nusra ve DAİŞ başta olmak üzere çete gruplarının Türkiye tarafından desteklendiğini kaydeden Hac Ehmed, Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı Kefer köyü ve Qebasîn kasabasının kuşatmaya alındığını ve oralarda yaşayan sivillerin göç ettirilerek yerine işbirlikçilerin yerleştirildiğini ve böylece Türkiye'nin, kendi işgali altında olan bölgeleri genişletmek istediğini söyledi.

TSK'nin bölgede 70 Kürt köyünü boşalttığını belirten Hac Ehmed, şöyle devam etti: "Türk devletine bağlı çeteler Qebasîn, Raî, Cerablus ve Ezaz'ın köylerini işgal ettikten sonra farklı gerekçelerle kendi işbirlikçilerini yerleştirdi. Türk ordusunun Şehba'da, kurtarılmış bölgelere saldırıları sürüyor. Türk devleti bu saldırılarla bölgede yaşayan halkları karşı karşıya getirmek, Kürtlerin bölgedeki varlığını ortadan kaldırmak ve kültürel dokuyu değiştirmek istiyor. Ayrıca Kobanê ve Efrîn kantonları arasındaki bağlantıyı da koparma peşinde."

Kurtuluşa kadar devam

Uluslararası alandaki sessizliğin, Türkiye'nin Kuzey Suriye'de yıkımın ve demografisini değiştirmenin önünü açtığını kaydeden Hac Ehmed, şöyle devam etti: "Devrimci Güçler olarak bütün cephelerde Türk devlet işgaline karşı direnecek ve bütün bölgeleri kurtaracağız."

Evlere el konuluyor

Ezaz'da Cebhe El-Şamiye çeteleri ile Süleyman Şah Tugayı arasında çatışmalar yaşandı. çatışmalar Cerablûs'a bağlı Xendûr köyüne kadar sıçradı. TSK bölgede sivilleri tutuklamaya başladı. ANHA haberine göre, Raî'de de TSK'ye bağlı Ehrar El-Şam, El-Muitesem Bilah, Ehrar El-Şerqiye, Sultan Murad, Süleyman Şah ve Feyleq El-Şam çeteleri, Ceyş El-Siwar savaşçılarıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle binlerce sivilin evini elinden aldı.

RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.