ERBİL’DEN ANKARA’YA BAĞIMSIZLIK VE REFERANDUM ZİYARETİ

Kürdistan'da bağımsızlık referandumu ile ilgili çabalar devam ederken önümüzdeki günlerde tüm partilerin temsil edildiği bir heyetin konu ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya geleceği öğrenildi.

Kürdistan24'e açıklamalarda bulunan KDP Ankara Temsilcisi Ömer Mirani, ziyaretin tarihinin henüz kesinleşmediğini ancak Kürdistan'daki görüşmelerin tamamlanmasından sonra ziyaretin gerçekleşeceğini bildirdi.

KDP ve YNK'nin başını çektiği heyetin önümüzdeki günlerde Kürdistan'daki diğer partilerle de biraraya gelerek istişarelerde bulunacaklarını bu istişarelerin tamamlanmasının ardından Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığında bir toplantı gerçekleştirileceğini bildiren Ömer Mirani, söz konusu toplantıların ardından tüm partilerin temsil edildiği bir bağımsızlık ve referandum heyetinin oluşturulacağını söyledi.

AVRUPA VE ABD'YE DE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Mirani, bu heyetin başta Türkiye ve İran olmak üzere bölge ülkeleri ile Asya ve Avrupa ülkelerinin yanısıra ABD'ye de ziyaretler gerçekleştireceğini açıkladı.

REFERANDUM 2017 İÇİNDE YAPILACAK

KDP ve YNK'den oluşan bağımsızlık ve referandum heyeti geçtiğimiz günlerde Bağdat'a ziyarette bulunmuştu. Bağdat'ta yapılan üst düzey görüşmelerin ardından Erbil'de Kürdistan Başkanı Mesud Barzani başkanlığında yapılan toplantılarda heyetin genişletilmesi kararı alınmıştı.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani 2017 yılı içerisinde bağımsızlık referandumunun gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.