“Açlık grevinin 100. gününde dayanışmaya!”..!

Açlık grevi direnişleri 99. gününe giren, tutuklu direnişçiler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen ile dayanışmayı yükseltmek için 16 Haziran günü "Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin!" şiarıyla Kadıköy'de eylem gerçekleştirilecek.

İstanbul'da emek ve meslek örgütleri ile siyasi partilerin aralarında olduğu çok sayıda kurum, 100. gününde açlık grevi direnişinin sesini büyütmek için eylem çağrısı yaptı.

"Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin!" şiarıyla 16 Haziran günü saat 19.30'da Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşma çağrılı açıklamada, AKP iktidarının direnişçilere yönelik saldırılarına karşı dayanışmayı büyütme vurgusu yapıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Açlık grevinin 100. gününde

Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşuyoruz!

Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin!

Açlık grevlerinin 100. Günü yaklaşırken, çalışma hakları, dolayısıyla yaşama hakları gasp edilmiş, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın yaşama haklarına dönük iktidarın sorumsuz tavrı, cezaevi koşullarında karşılaştıkları insan hakları ihlalleri ve sistematik işkence bizlerin kaygılarını daha da derinleştirmiştir.

Bu kaygı ve temel bir hak olarak yaşama hakkına dönük iktidarın ve muhataplarının sorumsuzluğu karşısında herkesi yaşama hakkı prensibinde açlık grevinin 100. gününde bir kez daha Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için dayanışmaya çağırıyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan devrimci, demokrat kurumlar, parti ve sendikalar daha önce yine Kadıköy ve Galatasaray Meydanında haykırdığımız taleplerimizi bir kez daha, daha büyük bir kararlılık ve daha yüksek bir sesle haykırıyoruz.

Nuriye ve Semih'in derhal serbest bırakılması ve taleplerinin kabul edilmesi, onları zulme karşı yaşatmak için, 16.06.2017 Cuma günü saat 19:30'da açlığın 100. gününde Kadıköy Süreyya Operası önünde çiçeklerimizle tek yürek olmaya çağırıyoruz.

Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin!

Nuriye ve Semih serbest bırakılsın!

"İşimizi geri istiyoruz!"

Buluşma

Tarih: 16 Haziran Cuma

Saat: 19.30


Yer: Süreyya Operası önü - Kadıköy


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.