Adalet Yürüyüşü’ne katılan DİSK Başkanı Beko: 80 milyon adalet bekliyor..!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 6. Günü Berçin Çayı civarındaki Bulak Mevkinden başladı. Ankara-Bolu İl sınırına yapılan yürüyüş dün soğuk hava koşullarında yapıldı. Yürüyüşe DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK' e bağlı sendikaların başkanları ve yüzlerce işçi de katıldı. İşçiler yürüyüş boyunca "İş, ekmek, adalet", "Direne direne kazanacağız" sloganları attılar.

Yürüyüş sırasında konuştuğumuz DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye'de yaşayan 80 milyon kişinin adalet beklediğini söyledi. Adaletin işçinin geleceği, halkın ekmeği olduğu söyleyen Beko, 7 milyon işsizin yanısıra gençlerin, emekçilerin adalet beklediğini kaydetti. Basın ve ifade özgürlüğünün anayasa güvence altında olmasına rağmen Türkiye'de şu an 161 gazetecinin tutuklu olduğunu, iktidarın gazeteleri, televizyonları kapattığını, radyoları susturduğunu kaydeden Beko, binlerce basın emekçisinin işsiz kaldığını hatırlattı. Beko, "Bir haber yapıldı MİT TIR'ları adı altında. Peki Türkiye'de ve dünyada MİT TIR'ları konusunda haber yapmayan gazeteci var mı? Herkes bu haberleri yaptı. Dolayısıyla mahkeme siyasi bir karar verdi. Amaç demokrasi mücadelesi verenleri, siyasal iktidara karşı toplumsal muhalefetin içerisinde demokrasi mücadelesi verenleri susturmak" diye konuştu.

'EŞİTLİKÇİ, ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA İÇİN MÜCADELE'

Türkiye'de 85 belediyeye kayyım atandığını belirten Beko, bu belediyelerde görev yapan 2 bine yakın işçinin işsiz kaldığını, bin 500 işçinin de cezaevinde olduğunu söyledi. Nisan ayında yapılan anayasa değişikliği referandumunda da haksızlıklar yaşandığını belirten Beko, "Siyasi iktidar devlet bütçesini kullandı, biz harçlıklarımızı kullandık. Sandıktan 'Hayır' oyu çıktı ama YSK oylarımızı gasp etti" dedi. Eşitlikçi, özgürlükçü, laik, demokratik, sosyal bir anayasa kurulana kadar mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Beko, yürüyüşün cezaevinde olanlara ve adalet bekleyenlere umut olmasını diledi.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.