AKP oylarıyla: Darbenin ‘siyasi ayağı’ için komisyon önergesi reddedildi..!

Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için HDP'nin verdiği önerge, AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.
'Darbe komisyonu' raporunu eleştiren muhalefet partisi milletvekilleri, raporun darbe girişimini araştırmadığı savundu.
Komisyon başkanı AKP'li vekil Reşat Petek, CHP'li vekillerin Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen medya organlarının kapatılması esnasında yaptıkları destek ziyaretindeki fotoğrafları gösterdi.
CHP'li vekiller Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal fotoğraflara tepki gösterince, milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.
Meclis Başkanvekili AKP'li Ayşenur Bahçekapılı, ikazlarına uymayan milletvekillerine "Böyle mi mücadele edeceksiniz? Yakışıyor mu ?" diyerek birleşime ara verdi.
Tansiyonun yükseldiği Meclis oturumunda CHP'li Levent Gök, Fethullah Gülen'in CHP'ye bağış yaptığını belirten belgeyi gösteren 'darbe komisyonu'nun AKP'li başkanı Reşat Petek'e "Sana o belgeyi yedireceğiz. Çıkıp özür dileyeceksin" dedi.
CHP: Makbuz sonradan dolduruldu
Söz konusu belgenin sahte olduğunu söyleyen CHP, "Bu belge internet satış sitelerinde koleksiyoncular tarafından asılan boş makbuzlar temin edilerek, sonradan üzerine doldurulması sonucu elde edilmiştir. Bu makbuzlar seri halde internet sitelerinde satılmaktadır. Bir çocuk zekasıyla bu makbuz satın alınmış, üzerine Gülen bağış yapmış gibi gösterilerek sahtekarlıkla bağış yaptığı gösterilmiştir. 5 bin lira o tarihte 560 dolar, bir vaiz maaşı ortada" demişti.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.