Ankara Barosu: Nuriye Gülmen, sağlık durumunun kötülüğünden dolayı görüş yerine gelemedi..!

Ankara Barosu, KHK ile işlerinden edilen ve işlerine geri dönebilmek için açlık grevine başlayan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ziyarette bulundu. Baro'dan yapılan açıklamada, "Nuriye Gülmen, sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemedi" denildi.

Ankara Barosu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan ile Yönetim Kurulu üyeleri Av. Özgür Ökmen ve Av. Çağrı Ayhan Şenel, Olağanüstü Hal sürecinde ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için başlattıkları açlık grevinde 104'üncü günü geride bırakan Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'yı 21 Haziran 2017 Çarşamba günü cezaevinde ziyaret etti.

Sincan F Tipi Cezaevi'nde ziyaret edilen ve sağlık durumu kritik seviyeye ulaştığı halde açlık grevini sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğini söyleyen; sağlık durumuna rağmen tutuklamaya itirazı reddedilen Semih Özakça'nın, yürümekte zorluk çektiği; tekerlekli sandalye ile görüşe geldiği; son derece bitkin olduğu ve konuşmakta zorlandığı gözlemlendi.

Sincan Kadın Cezaevi'nde tutuklu olan Nuriye Gülmen'le ise sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği için görüşme gerçekleştirilemedi.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu ve Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi, ziyarete ilişkin izlenimlerini bir rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacak ve sürecin takipçisi olmaya devam edecektir
RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.