Askerlerin kaçırdığı Osman Yalavuz ağır yaralı halde bulundu!

AKP'nin 10 bin asker, polis ve korucu ile birlikte aylardır ablukaya aldığı Lice'de infaz ve işkenceler had safhada. Bir hafta içinde zırhlı araçların kasten çarpması nedeniyle 8 sivilin yaşamını yitirdiği ilçede, tüm köyler ve yollar da AKP'nin paralı güçleri tarafından tutulmuş durumda. İlçeye bağlı Türeli (Beşişte) köyünde 19 Haziran günü bahçelerini sulamaya giden 4 çocuk babası Osman Yalavuz'u (30) vurarak ağır yaralayan askerlerin, ters kelepçeleyip operasyonun sürdüğü araziye götürdüğü Mesut Yalavuz dün akşam saatlerinde yaralı halde bulundu.
Askerlerin ellerinden kaçtığını iddia ettiği, ailesinin ise "faili meçhul" cinayete kurban edilmek istendiğini söylediği Mesut Yalavuz, durumunun basına yansıması sonrası karnından vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulunarak hastaneye kaldırıldı.
Karnına isabet eden kurşun nedeniyle kan kaybeden ve durumu ciddiyetini koruyan Mesut Yalavuz, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Gece saatlerinde ameliyattan çıkarılan Yalavuz, yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 gündür yoğun bakımda tutulan Osman Yalavuz'un durumu da kritik. Konuya ilişkin bilgi veren ağabey Baki Yalavuz, hayati tehlikenin sürdüğünü, kemiklerinde ciddi kırılmalar olduğu ve iç kanama geçirdiği için yoğun bakımda tutulduğunu aktardı.
Yalavuz, kardeşi ve kuzenini göremediklerini, polislerin hastanedeki odalarına yaklaştırmadığını dile getirdi.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.