Ayvalıtaş'ın anması duruşmayla başladı..!

İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 16. duruşmasına, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Mehmet Görkem Demirbaş ve Avukatı Yalçın Tura katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya gelmedi.

Söz alan müşteki avukatları, duruşmalara katılmayan Cengiz Aktaş'ın ayrıcalıklı olmadığını, bu sanığın duruşmalara katılması için mahkemenin bir girişimde bulunmadığını belirterek, sanığın duruşmalara katılmasının sağlanmasını ve sanıklar hakkında tutuklama kararı verilmesini istedi.

"BİZ VATAN EVLADI DEĞİLMİYİZ"

Duruşmada söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, sanıklardan Cengiz Aktaş'ın korunduğunu iddia etti. Baba Ayvalıtaş, "Ben Mehmet'in babasıyım. Öyle bir acım var ki. Çocuk sizin de olabilirdi. Yarın Mehmet'in şehit olduğu gündür, bu tesadüf değil. Vicdanı olan, Allahı olan bir karar verir. Ve öbür sanık özellikle korunuyor. Biz bu vatanın evladı değilmiyiz, niye ayırt ediliyoruz. Sizleri de, duyarlı olan insanları da yarın mezarı başında anmaya davet ediyorum. Gezi olayları bir gerçektir, dün de anması vardı. Sanıkların tutuklanmasını talep ediyorum. Eşimi kaybettim, evime aylardır giremiyorum. Eşime biber gazı sıkıldı öldü" diye konuştu.

Ali Ayvalıtaş'ın ardından söz alan müşteki avukatları, duruşmalara katılmayan Cengiz Aktaş'ın ayrıcalıklı olmadığını, bu sanığın duruşmalara katılması için mahkemenin bir girişimde bulunmadığını söyledi. Müşteki avukatları, sanığın duruşmalara katılmasının sağlanmasını ve sanıklar hakkında tutuklama kararı verilmesini istedi.

AYLARDIR BEKLENEN RAPOR ORTADA YOK

Şubat ayındaki duruşmada sanıkların tutuklanmasına yönelik talebi reddeden mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Komisyonu'nun olaya ilişkin rapor hazırlanmasını istemişti. Ancak aylardır beklenen bilirkişi raporunun henüz mahkemeye ulaşmadığı açıklandı. Mahkeme Başkanı Zeynep Durdu Ak, dosyanın gönderildiği Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Kurulu'ndan henüz dönmediğini söyledi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Kurulu'na yazı yazarak dosyanın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

"BUGÜNE KADAR HİÇBİR DURUŞMADA BU KARAR VERİLMEMİŞTİ"

Duruşmadan sonra adliye önünde açıklama yapan Ayvalıtaş ailesinin Avukatı Ayla Öztabak, Mehmet Ayvalıtaş'a çarparak ölümüne neden olan taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın şimdiye kadar bir duruşmaya katılmadığını hatırlatarak, bu sanığın tutuklanması ve duruşmalara katılması için talepde bulunduklarını söyledi. Mahkemenin de tutuklama taleplerini reddettiğini belirten Avukat Öztabak, "Cengiz Aktaş'ın gerekli güvenlik önlemi alınarak önümüzdeki duruşmada hazır edilmesine karar verildi. Bugüne kadar hiçbir duruşmada bu karar verilmemişti" dedi.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.