Çavuşoğlu’dan YPG açıklaması: Son derece tehlikeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah sevkiyatıyla ilgili, "son derece tehlikeli" değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ile yaptığı ortak basın toplantısında konuştu.

ABD'nin YPG'ye yaptığı silah sevkiyatıyla ilgili Çavuşoğlu, "Suriye'nin milli birliği beraberliği ve sınır bütünlüğü bakımından bu adımlar son derece tehlikelidir" dedi.

Çavuşoğlu, devamında şöyle konuştu:

"Suriye'deki YPG'ye yapılacak yardım konusunda bizim tutumumuz nettir. YPG'ye verilen desteğin Suriye'nin geleceği için ne kadar riskli olduğunu vurguluyoruz. Terör örgütüne verilen silahlar tüm insanlığa karşı kullanılabilir. Avrupa'nın birçok ülkesinde bu endişe var. Suriye'nin milli birliği beraberliği ve sınır bütünlüğü bakımından bu adımlar son derece tehlikedir. Suriye'nin geleceğinde istikrarı arıyorsak bu yanlışlardan dönmemiz lazım. 'Geçici ortak' diye bir şey olmaz. Menbiç'te de bunu gördük."

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı elçilikler ve Başkanlık Sarayı'nın bulunduğu Vazir Akbar Han bölgesinde en az 80 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili de Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Patlayan bombanın şiddetiyle bizim büyükelçilik binamızda da hasar meydana geldi. Çok şükür herhangi bir yaralı yok. Sadece bu hasardan dolayı düşen bir tahta yerel personelimizin üzerine düşmüştür ama herhangi bir yaralanma da yoktur. Personelimizin bir kısmının buradan tahliyesini düşünüyoruz."

 


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.