Ceylan Önkol Kimdir hayatı yaşamı biyografisi, Tarkan ve Sezen Aksu’nun düet yaptığı “Ceylan” kimdir?

Sezen Aksu ve Tarkan'ın düet yaptığı Ceylan kimdir? Boğazımıza yumruk gibi dizildi: Tarkan ve Sezen Aksu'dan "Ceylan" yayınlandı. Türkiye'de ölümü ve sonrasındaki dava ile gündeme oturan Ceylan Önkol kimdir? İşte Aksu ve Tarkan'ın Ceylan düeti ile yeniden gündeme gelen Ceylan Önkol'un yürek burkan hikayesi…

Tarkan ve Sezen Aksu'nın ilk kez birlikte düet yaptığı Ceylan sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları Ceylan kimdir? sorusunun yanıtını arıyor. sizler için Ceylan Özkol'un hazin hikayesini derledik. Yaşar Gaga'nın "Alakasız Şarkılar" albümünün ilk iki çıkış şarkısı Türkiye'deki tüm radyolarla aynı anda 11.00'de yayınlandı. Bunlardan biri, boğazlara düğümlenen "Ceylan"…

28 Eylül 2009'da Lice'de yaşanan olay Türkiye'nin kalbine taş gibi oturmuştu.

Ceylan Önkol 28 Eylül 2009'da, Diyarbakır, Lice'nin Şenlik (Sıpéni) köyüne bağlı Hambaz (Xambaz) mezrasında koyun otlatırken meydana gelen patlamada hayatını kaybetmişti. Şüpheliler hakkında Lice Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen "Görevi kötüye kullanmak" soruşturmasında ise 2013 yılında takipsizlik kararı verilmişti.
Yaşar Gaga'nın "Alakasız Şarkılar" albümünde yer alan Ceylan için Sezen Aksu ve Tarkan birlikte düet yaptı. Sözü ve müziği Aksu'ya ait olan 'Ceylan' isimli şarkıyı ikili albüm için seslendirdi.

İşte o şarkının sözleri…

'CEYLAN'

Ah yüreğimde dört nala atlar
Atların sağrısında kanatlar
Sağ yanım boydan boya Mezopotamya
Sol yanımda Rumeli ağıtları patlar
Gözlerime astılar seni
Ceylanım kör oldum ben
Ne havan topu ne mermi
Senle vuruldum ben
Ah gözümün yaşı sel Selanik
Diyarbekir'e bir türkü selalık
Gezme ceylan bu dağlarda gezme
Gece gerdanlık gündüz mezarlık

ceylan

14 yaşındaki Ceylan neden öldü?

Diyarbakır'ın Ecemiş köyünde patlama sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un nasıl öldüğü araştırılıyor. Savcı ve doktorun güvenlikli olmadığı gerekçesiyle Ceylan'ın cesedini incelemeye gitmediği adli muayene tutanaklarına da yansıdı. Önkol ailesi "artın kimsenin canı yanmasın" diyor.

Diyarbakır'ın Ecemiş köyünde yaşayan 14 yaşındaki Ceylan Önkol, hergün yaptığı gibi hayvanları otlatmak üzere araziye çıktı.

Saat 11:30'da bir patlama duyuldu. Ses üzerine olay yerine gelen köylüler Ceylan'ın parçalanmış cesediyle karşılaştı.

Patalmaya neyin sebep olduğu hala belirsiz. Köylülerin iddiası olay kadar vahim. Onlara göre Ceylan, jandarmanın açtığı ateş sonucu öldü.

Olayın buraya kadar olan kısmı bile tüyleri diken diken etmeye yetiyor.

14 yaşında bir cocuk yaşıtları okuldayken çobanlık yapıyor. Çobanlık yaparken sebebinin ne olduğu belli olmayan bir patlama sonucu feci şekilde can veriyor. Ancak trajedi esas bundan sonra başlıyor.

Savcı ve otopsi yapacak doktor, terör nedeniyle bölgenin riskli olduğunu ve can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle olay yerine gitmedi.

Bu durum adli muayene tutanaklarına da geçti. Ceset paramparça halde 6 saat bekletildi. Yetkililerden hiç kimse cesedi almaya gelmedi.

Ceylan'ın cesedi daha sonra köylüler tarafından karakola götürülerek otopsi yapıldı.

Küçük kızı öldüren patlamanın sebebi neydi? Adli muayene tutanağında, Ceylan Önkol'un yüz bölgesi ve kollarında şarapnel parçası bulunmadığı, ancak göğüs bölgesinde ve vücudun değişik yerlerinde irili ufaklı şarapnel parçası görüldüğü yazıldı.

Ölümün patlayıcı madde sonucu ortaya çıkan balistik etkiyle iç organların parçalanması sonucu meydana geldiği tutanakta yazıldı.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.