Chinatool’da direniş kararlılığı sürüyor.!

Chinatool işçilerinin örgütlendiği Petrol-İş Sendikası'nın tanınmayarak iş kolunun metal olarak gösterilmesinin ardından yemek sorununa ve mobbing saldırılarına karşı seslerini yükselten işçiler servislere alkışlarla binme eylemlerini geçtiğimiz hafta sürdürmüşlerdi. Bugün de fabrika önünde basın açıklaması yapan işçiler mücadele kararlılığını gösterdiler.

Eylem montaj bölümünün çıkış saati olan 17.00'de enjeksiyon bölümünün gündüz ve gece vardiyaları ile montaj bölümünün alkışlarla bir araya gelmesi ile başladı. Chinatool Automotiv işçileri ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi, sendika tanınana kadar kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini ortaya koydular.

İngiltere'de bulunan ve çok nadir olarak fabrikaya gelen patronun da arasında olduğu fabrikanın bütün yönetim kadrosunun fabrika kapısına inerek izlediği eylem boyunca sıklıkla "Chinatool'a sendika halaylarla girecek!", "Örgütlüyüz, güçlüyüz, kazanacağız!", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!", "Şalter inecek bu iş bitecek!", "Direne direne kazanacağız!", "Yaşasın sınıf dayanışması!" ve "Chinatool işçisi yalnız değildir!" sloganları atıldı.


Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz "İşçinin kararına ve iradesine saygı duyun, Chinatool'a Petrol-İş girecek!" diyerek konuşmasına başladı. "Çalışma koşullarını düzeltmek ve haklarını genişletmek için sendikalı olmayı tercih eden, plastik parçalar üreten işçiler Petrol-İş Sendikası'na üye olup yetki sayısına ulaştılar" diyen Akyüz, yetkiyi alma düzeyinde olduklarına rağmen Çalışma Bakanlığı'nın skandal bir kararla fabrikanın metal iş kolunda olduğuna dair hüküm verdiğini ifade etti.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.