CHP'de Ankarada İstanbul'a Adalet Yürüyüşü..!

hatırlanacağı üzere CHP, AKP'nin milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma kararını onay vererek kazılan kuyuya düşmüştü. Kuşku yok ki burada amaç, HDP'nin yolunu keserek meclis dışına itmekti.

Neki gelişmeler öyle olmadı. CHP'nin bir kere de bir şey olmaz diyerek, AKP'nin milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmaya onay vermesi gelinen durumda ters tepti. AKP önce HDP vekilleri içeriye tıktırd ve ardında CHP'yi sıraya aldı.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırları davasında "casusluk yaptığı" gerekçesiyle 25. yıl ağır hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından olağanüstü toplanan CHP MYK'dan eylem kararı çıktı. Ankara Güvenpark'tan başlayacak eylemi İstanbul'a kadar Genel Başkan Kılıçdaroğlu sürdürecek; vekiller illerde Kılıçdaroğlu'na destek verecek. Ankara'da 20 milletvekili kalacak ve Meclis çalışmalarını sürdürecek; 81 ilde ise özgürlük nöbetleri tutulacak.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP MYK olağanüstü toplandı. Toplantıda bugüne kadar provokasyon olur gerekçesiyle sokağa sakın çıkmayın diyerek kitle hareketinin önüne barikat ören CK HP bu kez "sokak" dedi. Tabi ki ne kadar pratiğe geçecek yaşayıp göreceğiz..

CHP öğlen saatlerinde haftalık olağan MYK toplantısını gerçekleştirmişti. Saat 15,00'te biten toplantının ardından CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararı gelince olağanüstü MYK toplantısı kararı alındı.

Sokak eylemlerine yönelik tartışma CHP'nin daha önce de gündemine gelmişti. Sokak eylemleri ve sinei millet tartışmaları referandumun ardından tartışılmış ama kabul bizzat genel başkan Kılıçtaroğlu ve ekibi tarafından görmemişti. Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından sokak eylemleri tartışması yeniden gündeme geldi. Genel Başkan kabul etti ama "Tek başıma yürüyeceğim" diyerek Gandihe özenmiş oldu..

Toplantıda "faşizm" tespiti de yapıldı. "Faşizme karşı demokrasiyi savunmak için sokağa çıkacağız. Hukuk yok. Tüm hakimler savcılar Saray'ın emrinde. Adalet tükendi artık eylemsellik noktasında bir şeyler yapılmalı" konuşmaları yapıldı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin tartışmalar ise bu toplantıda gündeme gelmediği iddia edildi. Bu nedenle Genel Merkez'i eleştirenler, "Gün bugün değil, ileride bunun özeleştirisi verilecek" diyerek, tartışmayı gündeme getirmedi.

Olağanüstü MYK toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 15 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de Güvenpark'ta olması kararlaştırıldı. İlk yürüyüş için tüm milletvekilleri ve parti yöneticileri de burada olacak.

Ancak yürüyüşe Kemal Kılıçdaroğlu, tek başına devam edecek. Milletvekilleri belli aralıklarla yürüyüşe destek verecek.

Meclis çalışmalarının aksamaması için 20 milletvekilinin Ankara'da kalması kararlaştırıldı. 20 milletvekili Genel Kurul çalışmalarına katılacak. Zira Meclis'in bayramdan sonra tatile girmesi bekleniyor. Milletvekilleri de 2 haftalık çalışma süresinin ardından illerde nöbetlere başlayacak.

DEMOKRASİ NÖBETİ

CHP ayrıca demokrasi nöbetleri tutacak. 81 ilde eylemler ve demokrasi nöbetleri yapılacak. Her milletvekili kendi ilinde demokrasi nöbetini gerçekleştirecek. İlk demokrasi nöbeti de Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'a gitmesiyle eş zamanlı olarak İstanbul'da Maçka'da başlatılacak. Ayrıca Maltepe Cezaevi önünde de nöbet eylemleri yapılacak.

İKİNCİ GEZİ OLUR MU?

İkinci Gezi olur mu tartışmaları da vardı. Bu soruya "Buna kitle karar verecek" diyen milletvekilleri de oldu; "Biz barışçıl bir şekilde, kimsenin infiala katılmayacağı bir şekilde yürüyüş düzenleyeceğiz" yanıtını veren de.


CHP Genel Merkezi'nde şimdi görev dağılımı toplantıları yapılıyor. Hangi milletvekillerinin Meclis'te kalacağı, hangi milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'na eşlik edeceği ve kimlerin illerde eylemler yapacağı karara bağlanacak


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.