CHP’nin “Adalet Yürüyüşü’nde 5. gün (Kılıçdaroğlu’dan açıklama)

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü'nün 5. gününe başlamadan önce konuştu: "İnatla, kararlılıkla, azimle adalet için, 80 milyon için yürüyeceğim…" Bugünkü yürüyüşe Mustafa Sarıgül, Ataol Behramoğlu ve Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar da katıldı. Kortejin Kızılcahamam'a ulaştığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün beşinci gününün sabahında, Kızılcahamam Orman İşletme Şefliği yakınlarında hazırlanan konaklama alanında açıklamada bulundu.

Yürüyüşlerinden son derece memnun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, adalet kavramına verdikleri önemi artık bütün dünyanın bildiğini söyledi.

Adalet, hak ve hukukun birbirinden ayrılmaz kavramlar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, herkes için adalet, hak ve hukuk istediklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Kimseye zarar vermiyoruz, kimseye kötü söz söylemiyoruz, yan bakmıyoruz. 80 milyonunun bir arada, kardeşçe, huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Bize saldırılar olabilir, bizi eleştirenler, kızdırmak isteyenler olabilir, hepsinin canı sağ olsun. Ben inatla, kararlılıkla, azimle adalet için yürüyeceğim 80 milyon için. Dün yürüşümüzün büyük bir kısmını yağmur altında yaptık, gelip geçen kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüşlerdir, 'Bu yağmurun altında, bu insanlar niye yürüyor?' Onlara şunu söylemek isterim; Biz, adalet için yürüyoruz. İnsan varsa bir yerde, adalet de olmak zorundadır."

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle, yürüyüşünün beşinci gününe başladı.

22 KİLOMETRE YÜRÜYECEK

CHP Lideri'nin bugün 22 kilometre yürümesi planlanıyor. Bugünkü hedef Kızılcahamam ilçesini geçmek.

SARIGÜL, BEHRAMOĞLU VE YARBAY TATAR'IN AĞABEYİ DE YÜRÜYÜŞTE

Bugünkü yürüyüşe "amirallere suikast" soruşturması sürerken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, şair Ataol Behramoğlu ve Mustafa Sarıgül de katıIdı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne destek verdi.

ATAOL BEHRAMOĞLU ŞİİR OKUDU

Kılıçdaroğlu ve yürüyüşe katılanlar, verilen molada, Ataol Behramoğlu'nun okuduğu "Yunus Gibi" adlı şiiri dinledi.

KORTEJ KIZILCAHAMAM'A ULAŞTI

Kılıçdaroğlu, Kızılcahamam'a ulaştıklarında da bazı vatandaşların ilgi ve desteğiyle karşılaştı.

Yürüyüş sırasında, Kızılcahamam'ın girişindeki bir üst geçide, üzerinde "Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar" yazan büyük boy bir pankart asıldı. Kılıçdaroğlu ve Behramoğlu pankartın önünde fotoğraf çektirdi. (ntv)


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.