DAİŞ ZULMÜNÜN ACI HİKAYELERİ

 Musul'daki DAİŞ teröründen kaçıp kentin güneyindeki Selamiye kampına yerleşen insanlar maruz kaldıkları DAİŞ zulmünü Kurdistan24'e anlattı.

DAİŞ'İn Musul'daki 3 yıllık işgalinde sona yaklaşılırken, terör örgütü DAİŞ'in insanların hayatında bıraktığı birçok acı, işkence ve açlık gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Musul'un Beac kasabasında DAİŞ'in kimyasal saldırıları sonucu vücudunun büyük bölümü yanan kadın DAİŞ'in zulmüne maruz kalmış milyonlarca insandan biri.

Vücudunun yandığı DAİŞ'in kimyasal saldırısı sırasında iki kız çocuğunu kaybeden yaşlı kadın, DAİŞ'in kaçırdığı eşinin bir gün çıkıp gelmesi umudu ile yaşama tutunmaya çalışıyor.

Musul'dan kaçtıktan sonra Beac'daki Selamiye Kampı'nda yaşam mücadelesi veren kadın, savaşın yoğun yaşandığı dönemde yeni bir çocuk dünyaya getirmiş.

Çocuğunu açlık şartlarında hayatta tutmak için büyük fedakarlıklar gösteren kadın, DAİŞ'in boyunduruğunda her gün bebeğinin ölmemesi için onu yaşatma mücadelesi verdiğini söylüyor.  DAİŞ zulmünden dolayı ilgiden yoksun, açlıkla pençeleşen ve normal gelişmelerini gerçekleştiremeyen çocukların, kamplara geldikten sonra, hiç olmazsa yaşayacaklarını bilmelerinin,  az da olsa bir teselli olduğunu dile getiriyor.

 k24
RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.