DSG: Rakka operasyonu dün başladı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Talal Silo, Suriye'nin Rakka kentini IŞİD'den almayı hedefleyen ABD destekli operasyonun dün kente saldırılarla başladığını açıkladı.

Silo, Reuters'a Suriye'den telefonla yaptığı açıklamada "Rakka kentini özgürleştirme operasyonu dün başladı" dedi ve operasyonun kentin doğusundan, batısından ve kuzeyinden başladığını söyledi.

'ÇARPIŞMALAR ÇOK SERT GEÇECEK'

Silo, "IŞİD sözde başkentini korumak için ölümü göze alacağı için çarpışmaların çok sert geçeceğini" söyledi.

Silo, "(ABD öncülüğündeki) koalisyonun harekatın başarısında büyük rolü var. Savaş uçaklarının yanı sıra, koalisyon güçleri DSG ile birlikte çaba gösteriyor" dedi.

'BÜYÜK SAVAŞ BAŞLADI'

AFP de Silo'nun Hazima köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada da "Bugün teröristlerin sözde başkenti Rakka'yı kurtarmak için büyük savaşın başladığını ilan ediyoruz" dediğini aktardı.

Silo sivillerin IŞİD bölgelerinden ve ön cephelerden uzak durmasını da istedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü Başkanı Rami Abdulrahman da DSG'nin bu sabah Rakka'nın doğu sınırından ve kuzeyindeki mahallelerinden saldırıya geçtiğini açıkladı.

Abdulrahman, "Bu sabah başladılar. Kente ulaştılar ama daha binalara giremediler" dedi.

DSG güçleri geçen kasım ayında örgütün elinden geniş kesimleri alarak ilerlemeye başlamış, kentin kuzey ve doğu kapılarına geçen hafta ulaşmıştı.

IŞİD kenti 2014'te ele geçirmişti.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.