Erdoğan’dan ABD’nin Koruma kararına sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de korumaları hakkında alınan yakalama kararına tepki göstererek 'Korumalarım hakkında yakalama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl yasa, bu nasıl hukuk? Siyasi ve hukuki mücadelemizi vereceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçilik Konutu önünde yaşanan olaylarla ilgili olarak 2 kişinin tutuklanmasına ve 12 koruması hakkında yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.

Erdoğan, "PKK terör örgütü FETÖ'cüler birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar. ABD polisi hiçbir şey yapmıyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara müdahalede bulunan bizim soydaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar. Bu nasıl bir yasadır, nasıl bir hukuktur" diyen Erdoğan, "Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda ABD'ye götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile mi kendimi koruyacağım? ABD liderleri ülkeme geldiği zaman Türk polisini bile arabaya oturtmazlar. Biz oraya gittiğimizde 'Hayır biz kendi polisimizi oturtacağız' diyorlar. Bunun mücadelesini vereceğiz siyasi ve hukuki"  ifadelerini kullandı.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.