ERDOĞAN’IN ALNINI ÖPEN HARATİ, TERÖR LİSTESİNDE

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır ortak bir bildiri ile Katar'daki 59 kişiyi terör listesine aldı. Bu kişilerden biri de Erdoğan'ın alnını öpen Mehdi el Harati.

Bölge ülkelerinin 'terörü desteklediği' gerekçesiyle Katar'a karşı aldığı önlemlere bir yenisi eklendi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır ortak bir bildiri yayınlayarak, 59 kişi ve 12 kuruluşu terör listesine aldı. Listede Müslüman Kardeşler'in ruhani lideri sayılan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi ile Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı alnından öptüğü fotoğrafla tanınan Mehdi el Harati de bulunuyor.

ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI DA LİSTEDE

Gazete Duvar'da yayınlanan habere göre listedeki 59 kişinin 18'i Katar vatandaşı. Terörü desteklediği savunulan bu kişilerin arasında önde gelen iş adamları, siyasetçiler ve eski bir içişleri bakanı dahil, Katar'da iktidardaki hanedan ailesinin üst düzey üyeleri de bulunuyor. Listede 29 Mısır vatandaşı var. Karadavi'nin yanı sıra bir dizi Avrupa ülkesine girmesi yasaklı olan Selefi imam Wagdi Ghoneim de bulunuyor. Libyalı İslamcı komutan Abdül Hekim Belhac da listede.

HARATİ KİMDİR?

Gazete Duvar'ın yazarı Musa Özuğurlu, "Kim bu Erdoğan'ı öpen Mehdi el Harati?" başlıklı yazısında, Müslüman Kardeşler Örgütü'nün ruhani lideri Yusuf El Karadavi'nin yanı sıra Libyalı iki isme dikkat çekiyor: Abdülhakim Belhac ve Mehdi el Harati

"Sarkozy aleyhinde kitap yazdığı için baskılara uğrayan ve Fransa'da kitabını basacak yayın evi bulamayan Fransız Gazeteci Thierry Meyssan tehdit edildiği gerekçesi ile Fransa dışına kaçmıştı ve sanırım halen Suriye'de yaşıyor" diyen Özuğurlu, Meyssan'ın voltaire.net adlı sitesinde yer verdiği yazılardan yola çıkarak Harati ve Belhac'ı tanıtıyor.

Yazıda Harati ile ilgili şu görüşlere yer veriliyor:

"İspanya'nın eski başbakanı Jose Maria Aznar 11 Mart 2004'te Madrid'te gerçekleştirilen bombalı eylemler ile ilgili olarak Harati'nin arandığını belirtmişti.

Yazıya göre Mehdi el Hara'tiyi Ağustos 2011'de Libya Tripoli'de Rixos Otel baskınında görüyoruz. Bu baskın Harati komutasındaki bir El Kaide grubu tarafından yapılmıştı.

Kaddafi'nin oğlu Hamis Kaddafi'ye göre, bu baskın Fransızların gözetiminde yapılmıştı. Harati baskını NATO'nun verdiği bilgiler doğrultusunda, otelde gizlenen Libyalı bazı devlet yetkililerini yakalamak ve eski ABD kongre üyesi ve Martin Luther King'in danışmanı Walter Fauntroy'u öldürmek için yapmıştı.

Harati, (daha önce işkence merkezi olarak kullandığı) Radisson Otel'de kalan Thierry Meyssan ve Mahdi Darius Nazemroaya'yı elimine etmekle de görevlendirilmişti.

Bu baskınla ilgili kararların alındığı toplantıya Fransa'nın eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe de katılmıştı.

Harati Ekim 2011'de Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Cebel El Zavi bölgesinde örnek bir köy oluşturdu ve 2 ay boyunca Batı'dan gelen gazetecilere 'Suriye devrimini' anlattı. Harati'nin köyünde kiralanan aşirete mensup insanlar yönetim aleyhinde gösteriler düzenleyerek gazetecilere görüntü veriyordu.

El Harati özellikle Canal Plus'tan Paul Moreira ve Le Figaro'dan Edith Bouvier tarafından ziyaret ediliyordu.

Bouvier 2012 Şubat sonlarında Homs'ta silahlı gruplar tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştı."

Artı Gerçek

RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.