HDP’liler tutuklu vekiller için cezaevlerinin önündeydi: ‘Adalet Yürüyüşü Edirne’de bitirilmeli’..!

HDP milletvekilleri, il ve ilçe örgütleri bayram ziyareti kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin tutuklu bulunduğu Kandıra, Silivri ve Bakırköy cezaevleri önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

Manisa, İzmir, Muğla ve İstanbul'un çok sayıda ilçesinden yola çıkan HDP'lilerin araçları bağlandı, şehirlerarası otobüslerle seyahat etmeleri dahi engellendi.

Buna rağmen cezaevlerine ulaşan HDP'liler cezaevlerinin önünde açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi önünde yapılmak istenen basın açıklamasında gazetecilerin görüntü alması engellendi. Ancak engellemelere rağmen ziyaret sonrası açıklama yapan HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yasaklamaları kınadı. Buldan, Demirtaş ve Abdullah Zeydan'ın tutuklu bulunduğu cezaevine işaret ederek, "Bugün bayramın üçüncü günü ve biz ne yazık ki bir kez daha cezaevi önündeyiz. Bugün Türkiye'nin birçok cezaevinde sadece söylemlerinden dolayı tutuklu bulunan arkadaşlarımız bayramı cezaevinde geçiriyorlar" diye konuştu.

'Adalet Yürüyüşü'nün bitmesi gereken nokta Edirne'dir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarıoğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne de değinen Buldan şunları söyledi:

Eğer bugün Türkiye'de adalet olsaydı seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri cezaevinde olmazdı. Adalet Yürüyüşü'nü gerçekleştiren arkadaşlara da sesleniyoruz. Adalet Yürüyüşü sadece Ankara'dan Maltepe'ye kadar olmamalı. Adalet Yürüyüşü Ankara'da başlamış olabilir, ancak adaletin aranması gereken yer aynı zamanda Gever'dir, Sur'dur, Cizre'dir, Silopi'dir.

Bugün adaletin aranması gereken yer sadece Maltepe Cezaevi değildir. Edirne Cezaevi'dir, Silivri Cezaevi'dir, Kandıra Cezaevi'dir, Sincan Cezaevi'dir. Sadece 1 milletvekili için adalet aranmaz, sadece bir milletvekili tutuklandı diye adalet arayışı eksiktir. Bir adalet yürüyüşünün bitmesi gereken nokta Edirne Cezaevi'dir, tam da burasıdır.

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nde basın açıklaması yapmak üzere İstanbul'dan ve çeşitli illerden gelen HDP yöneticilerine ise polis izin verilmedi.

Dİhaber'de yer alan habere göre saatler süren bekleyiş ardından cezaevi önüne gelen gruba burada jandarma tarafından müdahale edildi. HDP Kocaeli İl Örgütü'nde milletvekilleri ve parti yöneticilerinin de katılımıyla durumu protesto etmek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

'Yüksekdağ vekil değil, açıklama yapamazsınız'

HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı İbrahim Ergin, kendilerine getirilen eylem yasağı kararının Kocaeli Valiliği tarafından dün gece saatlerinde evinde kendisine tebliğ edildiğini belirtti. Ergin, engellemeye gerekçe olarak, "Figen Yüksekdağ HDP'nin eş genel başkanı ve vekil olmaması" gösterildiğini dile getirdi
RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.