Herşeye Rağmen Kamu emekçilerinin direnişleri desteklerle sürüyor..!

OHAL/KHK saldırılarıyla İstanbul'da ihraç edilen kamu emekçilerinin direnişleri Kadıköy'de ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda devam etti. Her iki direniş alanına da destek ziyaretleri gerçekleştirilirken direnişçi emekçiler, ölüm yıldönümleri vesilesiyle Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif'i andı.

Kadıköy

Saat 14.00'te Altıyol'da buluşan direnişçiler oturma eylemlerini başlattılar. Direniş alanına "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "OHAL kaldırılsın KHK iptal edilsin" pankartlarını koyan direnişçiler, açlık grevinin 87. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya dikkat çekmek için de pano ve dövizler kullandı.

Direnişlerle Dayanışma Platformu ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi emekçiler de Kadıköy Vergi Dairesi önünden sloganlarla yürüyerek direnişçilerin yanına ulaştı. Destekçilerin alana gelmesi "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!" sloganıyla karşılandı.

"Savunduğumuz değerler meşrudur, savunmaya devam edeceğiz"

İlk olarak direnişçi emekçiler adına yapılan konuşmada 15 haftadır direnişin sürdürüldüğü hatırlatıldı. Diğer illerdeki direnişlere de değinen direnişçiler, Yüksel direnişine yapılan polis saldırıları ve Malatya'da direnen emekçilere uygulanan gözaltı terörünü teşhir ettiler. Savundukları değerler yüzünden işten atıldıklarını hatırlatan direnişçiler, değerlerinin meşru olduğunu, baskılara rağmen savunmaya devam edeceklerini vurguladılar. "Ayrımcılık meşru değildir. Irkçılık meşru değildir. İnsanları haksız hukuksuz işinden atmak meşru değildir" diyen direnişçiler, Gülmen ve Özakça'nın başına gelebilecek her şeyden de hükümetin sorumlu olacağını ifade ettiler. Açlık grevinde zorla beslemenin sakatlığa yol açtığına dikkat çeken direnişçiler, taleplerinin kabul edilmesini istediler.

"Baskı ve zulmün olmadığı bir dünya için tüm emekçiler direnişi sahiplenmeli"

Direnişlerle Dayanışma Platformu adına yapılan konuşmada ise, KESK'li emekçilerin direnişinin baskı ve zorbalığa karşı olan herkesin direnişi olduğu vurgulanarak direnişe destek çağrısı yapıldı. AKP iktidarının emekçilerin soluğunu kesmeye çalıştığı, devrimci, ilerici güçlere saldırdığı belirtilen konuşmada, ihraçların da bu amaçla gerçekleştirildiği ifade edildi. "Baskı ve zulmün olmadığı bir dünya için tüm emekçiler direnişi sahiplenmeli" denilen konuşma, "Nuriye ve Semih yaşasın" denilerek sonlandırıldı.

Konuşmaların ardından oturma eylemine geçilirken, ölüm yıl dönümleri vesilesiyle Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif anıldı, şiirler okundu. Aynı zamanda imza toplayan direnişçiler, müzik yayını eşliğinde halaylar çektiler.

Saat 16.00 olduğunda direnişçiler bir açıklama daha yaptı. İktidarın çaresizliğine değinen kamu emekçileri, direniş ve destek çağrısı yaptılar. Gülmen ve Özakça'ya da dikkat çeken emekçiler eylemlerini sloganlarla sonlandırdı.

Bakırköy

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kamu emekçilerinin direnişi bugün şiirlerle türkülerle sürdü. Emekçilerin gündeminde bugün ölüm yıldönümleri vesilesiyle üç devrimci sanatçı Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Orhan Kemal vardı.

Saat 14.00'te kamu emekçileri "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır. İşimizi geri alacağız" şiarlı ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın fotoğraflarının yer aldığı "Yaşatacağız" şiarlı pankartlarını açtılar.

Direnişe bugün KESK İstanbul Şubeler Platformu pankartı arkasında bir grup kamu emekçisi sloganları ile yürüyüş gerçekleştirerek destek oldu. "Direne direne kazanacağız", " İşimize geri döneceğiz" sloganları ile alana giren kamu emekçileri direnişçiler tarafından "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı ile karşılandı. Desteğe gelen kamu emekçilerinin yaptığı konuşmalarda bir kez daha ihraç saldırıları teşhir edilerek mücadele kararlılığı ortaya kondu. Gülmen ve Özakça'nın sesini alana taşıdıklarını belirten kamu emekçileri Bakırköylüler tarafından alkışlarla karşılandı.


Direnişçi kamu emekçileri ise bugün üç devrimci sanatçıyı andı. Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Orhan Kemal'in yaşamları ve mücadelelerinin anlatıldığı programda kamu emekçileri Nazım'dan ve Ahmet Arif'ten şiirler okudular. Eylem saat 16.00'da yapılan basın açıklaması ile son buldu.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.