İnsan Hakları Anıtı’na çiçek bırakmak isteyen kadınlara işkence!

Sincan Cezaevi'nde açlık grevi 100'üncü güne ulaşan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için İnsan Hakları Anıtı önüne çiçek bırakmak isteyen destekçilere polis saldırdı. Polis işkenceyle Nazan'ın kolunu bükerken, Nazife'yi de yerde sürükleyerek alandan çıkardı
Ankara Yüksel Caddesi'nde 220 gün önce başlayan "İşimizi geri istiyoruz" eylemi, mesleğinden ihraç edilen Nazife Onay ile Nazan Bozkurt'un yanı sıra çok sayıda direnişçi tarafından sürdürüldü. Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen direnişçiler, "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız" ve "Nuriye ve Semih işe geri alınsın" dövizleri açtı.
Ancak açlık grevi bugün itibariyle 100'üncü gününe giren ve Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Nuriye Gülmen ile Semih Özakçan'ın direniş alanı olan İnsan Hakları Anıtı'nın önüne papatyalar bırakmak isteyen direnişçilere polis işkenceyle saldırdı. Polis anıtın önünü kapatırken, Nazife ile Nazan'ı işkenceyle alandan çıkardı. Polis Nazan'ın kolunu bükerken, Nazife'yi de yerde sürükledi.
İşkenceyle alandan çıkaran Nazife ile Nazan'a destekçiler "İşkence yapmak onursuzluktur" sloganlarıyla destek verdi.
'O çiçekler Nuriye ve Semih'in talepleri simgeliyor'
Konur Sokağa sürüklenen Nazan ve Nazife oturma eylemine geçti. Oturma eyleminde konuşan Nazife, "Bugün bu anıt çiçeklerle donatılacak. Bu saldırılarla bunu engellemeye çalışıyorlar. O çiçekler Nuriye ve Semih'in talepleri simgeliyor. O çiçekleri anıta bırakacağız. Nuriye ve Semih'in sesini bastırılmasına izin vermeyeceğiz. Onların talepleri hepimizin talepleridir. Nuriye ve Semih işe geri alınsın" dedi.
Açıklamanın ardından 18.00'deki eylem için çağrı yapıldı. Eylem, "Haklıyız, kazanacağız" sloganlarıyla son buldu.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.