İzmirli “hayır” mahpuslarıyla dayanışma ..!

İzmirli "hayır" mahpuslarıyla dayanışma gecesi: 9 Haziran'da bir aradayız..!

Hayır Tutuklanamaz Platformu, 9 Haziran'da Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda "hayır" mahpuslarıyla dayanışmak için düzenleyeceği konsere çağırdı

40'a yakın demokratik kitle örgütü, sendika ve meslek odasının oluşturduğu Hayır Tutuklanamaz Platformu, 9 Haziran'da Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek ücretsiz konser için 5 Haziran'da basın toplantısı düzenledi. OHAL uygulamaları ve referandum sonrasında başlayan gözaltılar ile tutuklamalara tepki gösteren platform, düzenleyeceği organizasyon ile hala İzmir'de tutuklu bulunan 7 "hayır"cı için bir kez daha özgürlük isteyecek.

9 Haziran'da Fuar Açıkhava Tiyatrosu'na

Konak'taki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde ortak bir basın açıklaması yapan Hayır Tutuklanamaz Platformu'nun düzenleyeceği etkinlikte İlkay Akkaya sahne alacak. Etkinliğe DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da katılacak.

DİSK, KESK, TMMOB, Halkevleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütünün olduğu platform adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Öğrenci Kolektifleri'nden Reyhan Eren şunları söyledi:


Güzel yarınlar ümidi ile yükselttiğimiz hayırın sesine tahammül edemeyenlere, halkın iradesini yok sayanlara cevabımız "Hayır Tutuklanamaz." 16 Nisan referandumu tarihe şaibeli referandum olarak geçti. Yüksek Seçim Kurulu tarafsızlığını bozup halkın iradesini yok saydı. Örtülü biçimde yaşanan adaletsizlikler, artık devletin resmi kurumlarınca pervazsızca beyan edilip, savunulan bir hale dönüştü. Tüm şaibelere rağmen yüzde 48,6'lık hayır oyu, diktatörlük hevesiyle yanıp tutuşanların karşısında umudu temsil etmeye devam ediyor. Ülkemizde yaşanan adaletsizlik ve hukuksuzluğa, iş cinayetlerine, doğanın talanına, özgürlüklerin yok edilmesine, KHK'lere, üniversitelerin gericileştirilmesine, çocuk istismarlarına, kadın cinayetlerine, tacize karşı sesini yükseltenler, hayırın sesini savunmaya devam ettikleri için tutuklanıp cezaevine gönderildi. 17 Nisan tarihinde referandum sonuçlarını protesto ederken gözaltına alınıp, 21 Nisan'da tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması için dayanışma konseri düzenliyoruz. Sesimize ses, gücümüze güç katmak için, yüreğinde hayırı büyüten herkesi, tutuklu arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.