KAYYUM EHMEDÊ XANI HEYKELİNİ YIKTIRDI

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde belediyeye atanan kayyum, DBP'li belediye tarafından yaptırılan Ehmedê Xani heykelini yıktırdı. DBP'li belediyelere atanan kayyumlar daha önce de Diyarbakır'daki Roboski Anıtı ile Kızıltepe'deki Uğur Kaymaz Anıtı'nın da aralarında bulunduğu birçok anıtı kaldırtmıştı.

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yasalaştırılan ve DBP'li belediyelere atanan kayyumlar, belediyeler tarafından yaptırılan anıtları kaldırmaya devam ediyor.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine atanan kayyum Ulaş Akhan, Uluyol Mahallesi'nde bulunan Ehmedê Xani Parkı'nda DBP'li belediye tarafından yaptırılan Xanî'nin anıtını yıktırdı.

Anıtı yıktırılan Kürt edebiyatçı Ehmedê Xani'nin kitapları daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da bastırılmıştı.

DBP'li belediyelere atanan kayyumlar daha önce de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki Lamassus heykeli, Cizre'de Orhan Doğan'ın kabartma anıtı, Diyarbakır'da Roboski Anıtı, Diyarbakır'da Mervani medeniyetine ait kabartmalar, Diyarbakır'da Ahmed Arif'in heykelini ve Kızıltepe'de 13 kurşun ile öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz adına yaptırılan anıt kaldırılmıştı.

 

RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.