KPSS sınav sonuçları açıklandı!

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavının sonuçları bugün açıklandı. Peki KPSS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2017 KPSS sonuçları ve tercih işlemleri tarihi…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından 21 – 27 – 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ve binlerce adayın katılımıyla yapılan KPSS için sonuçlar ÖSYM tarafından erişime açıldı. Peki KPSS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte KPSS sonuçları ve detaylar…

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI! (16 HAZİRAN 2017)

Kamudaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sonuçlarının bugün açıklanacağı duyurulmuştu.

Milyonlarca adayın katılımıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için sınav sonuçları bugün itibarıyla erişime açıldı. Adayların, sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasına veya Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapmaları gerekmektedir.

KPSS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS sonuçlarını öğrenen milyonlarca aday, merakla "KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?" diye merak ediyor. Konuyla ilgili ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan çalışma takvimine göre, tercihler 22 Haziran 2017 günü alınmaya başlanacak. Adaylar, 4 Temmuz 2017 Salı gününe kadar tercih işlemlerini tamamlayacak ve ardından yerleştirme işlemleri için bekleyişe geçecek.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı s onucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu ad ay lara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS'de en az bir (1) ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Kılavuzda yer alan Tablo-1'deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo- 2'de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Kılavuzda yer alan Tablo-2'de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP'leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.