Meclis, Katar’a asker göndermeyi oylayacak

Önümüzdeki haftalarda Meclis gündemine gelecekti. Türk askerinin Katar'a gitmesinin önünü açacak anlaşma onayı kriz nedeniyle öne çekildi.

Hükümet, gündemin alt sıralarında bulunan, Katar'da TSK unsurlarının konuşlandırılması ve jandarma eğitimi konusundaki iki anlaşmanın TBMM Genel Kurulu gündeminde öne çekilerek bugün ele alınmasını önerdi.

KATAR'DAKİ TÜRK ÜSSÜ 5000 BİN KİŞİLİK

Reuters'ın edindiği bilgiye göre, 'Türkiye ile Katar arasında Katar topraklarında Türk Kuvvetlerinin konuşlandırılmasına ilişkin uygulama anlaşması' ile "Türkiye ile Katar arasında Jandarma Eğitim ve Öğretimine ilişkin işbirliği protokolü" ön sıralara çekilmek isteniyor.

Halihazırda Katar'da inşa edilen üste 200 Türk askeri danışman bulunuyor. Üs 5000 kişilik personelin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Anlaşmanın Meclis'ten geçmesinin ardından Katar'daki Türk askerinin sayısının bu rakama ulaşması bekleniyor.

"TÜRKİYE, KATA İLE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Katar'a uygulanan yaptırımları doğru bulmadığını, Türkiye'nin Katar ile ilişkilerini geliştirerek sürdüreceğini söylemişti.

Haziran 2015'te Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Türkiye'nin Katar'da askeri üs kurmasına karar verilmişti.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.