Nuriye Gülmen: Kaslarımla birlikte adaletin nasıl eridiğini gördüm..!

Akara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Van Barosu Başkanı Murat Timur, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özen ve Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, ihraç edilen kamu çalışanları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı kaldıkları cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Özakça ve Gülmen'in avukatı Selçuk Kozağaçlı ile baro temsilcileri Ankara Barosu'nda açıklamalarda bulundu.

'BU EYLEMDEN VAZGEÇİN DEMEDİK'

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile iki ayrı grup olarak görüştüklerini belirten Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Gülmen ile görüştüğünü ve yanlarında olduklarını aktardı."Başkaları gibi bu eylemden vazgeçin demedik" diyen Canduran şöyle devam etti:

"Nuriye o kadar güzel bir şey söyledi ki. 'Kaslarımla birlikte adaletin nasıl eridiğini gördüm ben burada, bunu yaşıyorum' dedi. Gözlerinde haklılığın ve adaletin tecelli edeceğinin duygusunu gördük. Bu insanların yaşam haklarını ellerinden almayınız."

'DAVA USULE AYKIRI VE YOLSUZ EVRAKA DAYALI

Dava süreci ile ilgili bilgi veren Gülmen ve Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, salıverilme talebinde bulunduklarını ve ayrıca Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ni reddettiklerini aktardı. Mahkemenin oluşturduğu dosya numarasının 23 Mayıs tarihli olduğunu hatırlatan Kozağaçlı, 21 Mayıs tarihinde bu dosya numarasının polis evrakında kullanıldığını saptadıklarını söyledi. Kozağaçlı bunun usule aykırı ve yolsuz evraka dayalı olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk tedbir talebiyle. Açlık grevine hapishanede başlamadılar. Açlık grevinin etkisini azaltmak, sonlandırmak adına tutukladılar. Bize 6 gündür cevap vermiyorlar. Sözleşmenin 39. maddesi gereği AHİM'e de başvurduk. Oradan 24 saat içerisinde cevap gelmesini bekliyoruz."

'BAROLARIN SESSİZ KALMASI BEKLENEMEZDİ'


Van Bürosu Başkanı Murat Timur tutuklu bulunan Semih Özakça ile görüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Bizler ölüme doğru giden bu açlık grevinde baroların sessiz kalması beklenemezdi. Bu çerçevede Nuriye ve Semih'i ziyaret ettik. Semih'in tek bir talebi var. Adalet istiyor. Bizler hukuk örgütleri olarak 15 temmuzda yaşanan darbe girişimi süreçte hukukun önünde hesaplaşılması gerektiğini savunuyoruz. Bu darbe girişimin hesabını sorması gerekiyor ama gelinen aşamada, bu süreç muhalifleri tasfiye etme sürecine dönüşmemesi gerekiyor


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.