POLİSTEN ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE SALDIRAN HOMOFOBİKLERE DESTEK!

Mersin'de 7 Renk LGBTİ Derneği'nin "Onur Haftası" kapsamında düzenlediği etkinliğe ülkücü bir grup saldırdı. Polis homofobik saldırganlara, "Biz size bir şey demiyoruz. Siz tepkinizi koyabilirsiniz" dedi.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği, "Onur Haftası" kapsamında merkez sahilinde bulunan Balıkçı barınağı önünde bir araya geldi. Buradan yürüyüşle teknelerin önüne gelen LGBTİ üyeleri burada kiraladıkları tekne ile tur düzenledi. Bu sırada tekneyle tura katılmayan LGBTİlere Mersin Köklü Değişim Derneği üyeleri ile ülkücü bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırganlarla beraber 20 kişi gözaltına alınarak, polis otobüsüne bindirildi. Burada yapılan GBT sorgulaması ardından LGBTİler serbest bırakılırken, saldırgan 4 kişi emniyete götürüldü.

Polis homofobiklere bir şey demiyormuş!

Mersin Köklü Değişim Derneği üyesi grubundan gözaltına alınmayanların bekleyişi devam ediyor. Bekleyen ülkücü grup ise polise saldırısını "Biz Allah için buradayız. Siz onların etkinliğine izin veriyorsunuz. Ama bizim tepkilerimize izin vermiyorsunuz" diye gerekçelendirdi.

Polisler ise homofobik saldırganlara "Biz size bir şey demiyoruz. Siz tepkinizi koyabilirsiniz" dedi

sujın

RSS Feed

rojnameyanewroz.net

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.