Sedat Peker Akademisyenleri Tehdit Davasına Yine Gelmedi

Sedat Peker, akademisyenleri tehdit ve suç işlemeye tahrik suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasına da katılmadı. Mahkeme, yakalama kararı talebini reddetti.

"Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi imzacısı akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker, tehdit ve suç işlemeye tahrik suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasına da gelmedi.

Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya şikayetçi akademisyenler ve avukatları katıldı.

Mahkeme, Peker'in sağlık sorunlarını belirterek gönderdiği mazeret dilekçesini kabul ederken, müşteki avukatı Meriç Eyüboğlu'nun sanığın celse aralarında ifadesi alınması halinde kendilerine tebligat yapılması talebini reddetti.

Müşteki avukatların Peker'in yakalama talebini de reddeden Mahkeme, Peker'in mazeretini son kez kabul ettiğini belirterek ihtarat yapmaya karar verdi.

Sedat Peker'in bildirinin ardından yazdığı "Sözde Aydınlar Çanlar İlk Önce Sizin İçin Çalacak" başlıklı yazıda "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!" ifadeleri yer alıyordu. Eğitim Sen ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nin ihbarı ve akademisyenlerin şikayetleri sonucu dava açılmıştı. Peker, 3 Şubat'taki ilk duruşmaya da cenazesi olduğu gerekçesiyle katılmamıştı.

"Peker'in teşrifini bekliyoruz"

Duruşmada, akademisyenlerin avukatı Meriç Eyüboğlu söz aldı. Eyüboğlu, Peker'in celse arasında ifade vermesinden kaygılandıklarını belirtti. Soru sorma haklarını kullanmak istediklerini, böyle bir durum olduğunda kendilerine tebligat yapılmasını talep etti.  Mahkeme, bu talebi reddetti.

Avukatın duruşma sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sedat Peker geçen celse belgeli bir mazeret olmaksızın cenazeden söz etmiş böyle bir dilekçe sunmuştu mahkemeye. Bu celse de sağlık sorunundan söz ediyor ama yine de herhangi bir belge, sağlık raporu yok. Belgelenmemiş mazeretlerle iki celsedir gelip gidiyoruz, Sedat Peker'in teşrifini bekliyoruz.

"Tehditleri nasıl açıklayacağını duymak istiyoruz"

"Mahkemeden de bu bilgileri paylaşarak bu gelişigüzel tutuma, hem bizlerin hem mahkemenin zamanını alan tutuma göz yummamasını, bu konuda herhangi bir kayırma yaşanmamasını ve bu gerekçesiz mazeretlerin kabul edilmemesini, derhal yakalama kararı çıkarılmasını istedik. Mahkeme zorla getirme ya da yakalama kararı vermedi.

"Son kez ihtar yapmak üzere kendisinin hazır olması için bir ara karar oluşturdu. Bu karara göre bir sonraki celse mutlaka gelmesi gerekecek. Kendisinin bir kısım medya organından yaptığı tehditleri nasıl açıklayacağını duymak istiyoruz." (Bianet.org)


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.