Türkiye, Günlerdir Hazırlık Yaptığı Afrin'de YPG mevzilerini vurdu..!

Türkiye, Nisan ayında yer yer hedef aldığı Haziran ayının başından itibaren ise askeri yığınak yaptığı Rojava'nın Afrin kantonu sınırından kantona yönelik saldırı düzenlemeye başladı.
Sputnik'in haberine göre Afrin sınırından havan toplarıyla YPG (Halk Savunma Birlikleri) mevzilerine obüs topları atıldı.
Ajansın ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) kaynaklarına dayandırdığı habere göre saldırı saat 22:30 sularında başlatırken, şimdiye kadar 20 civarında top atışı gerçekleşti.
Haberde Mestelcindo, Menaz, Şero, Malikiye ve Eyndakka bölgesindeki mevzileri bombalanan YPG'nin ise saldırıya havan toplarıyla karşılık verdiği bildirildi.
Afrin'e saldırılar
TSK Haziran ayının ilk yarısında sınıra çok sayıda tankla askeri sevkiyat yapmıştı.
Türkiye daha önce de bir çok kez Afrin'i hedef almıştı.
En son geçtiğimiz Nisan ayında Afrin TSK tarafından hedef alınmıştı. Afrin'e bağlı Raco ilçesindei köylere ağır silahlar ve havan toplarıyla saldırı düzenlenmişti.
Geçtiğimiz günlerde de Afrin bölgesine Hatay'daki ilçe sınırları üzerinden zaman zaman sızma operasyonları yapıldığı ileri sürülmüştü.
Bölgedeki kaynaklara göre El Nusra'dan Tahrir El Şam'a dönüşen cihatçı gruba TSK tarafından özel eğitim verildiği öne sürülmüş ve bu birliklerin Afrin bölgesi başta olmak üzere Kobani, Tel Abyad ve Minbic bölgelerine yönelik 'sızma harekatında' kullanılacağı iddia edilmişti.
Erdoğan'ın mesajları
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son 10 gündür verdiği tüm demeçlerde IŞİD'e karşı mücadele veren ve Rakka operasyonunu yürüten YPG'ye silah temini yapan ABD'yi eleştirmiş ve "Türkiye silahlı kuvvetleri ile Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan son olarak Urfa'nın Akçakale ilçesinde yaptığı konuşmada ABD'yi eleştirerek PYD'ye seslenmiş ve "Ülkemizi tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız" demişti.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.