'Tutsaklara işkence yapılıyor''Tutsaklara işkence yapılıyor'..!


Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği'nden aileler hapishanelerde yaşanan sürgün, sevk ve saldırılara karşı açıklama yaptı.
"Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganını atan aileler "Sohbet hakkı uygulansın", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Kitap sınırlaması kaldırılsın" pankartı taşıdı.
TAYAD'lı aileler adına okunan açıklama da hapishanelerde hak ihlalleri, işkenceler, sürgün ve sevklerin devam ettiği söylendi. Açıklamada, "Kandıra 2 No'lu F tipi hapishanesinde çeşitli bahanelerle hücreler basılmamış tutsaklara işkence yapılmaktadır. Arama bahanesiyle hücrelere girilip bağlamalara el konulmuştur. Eşyalar, kitap aralarına kadar tek tek aranmıştır. Ses çıkaran her şeyi kontrol etme adı altında pantolonun düğmesini, fermuarını aç dayatması yapılmıştır. Baş gardiyan bunun Adalet Bakanlığı'nın yeni bir talimatı olduğunu söylemiştir. İstersem çıplak ararım diye tehdit ettikten sonra alın bunu çıplak arayın talimatını vermiştir. " denildi.
Kırıkkale Hapishanesi'ndeki mahpuslardan Gökhan Gündüz'ün adliye dönüşünde kolunun kırıldığı belirtilerek şunlar söylendi: "Kandıra 1 No'lu Hapishanesin'de tüm erkek tutsaklar 2 No'lu Kandıra Hapishanesin'e sürgün edildiler. Sürgünleri protesto etmek için Kandıra 1 No'lu da bulunan 2 kadın mahpus hücreleri yaktı. Bursa Yenişehir hapishanesinde Filiz Gencer tüm hak ihlallerini protesto etmek için açlık grevine başladı. "

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.