Veli Saçılık İşi Ekmeği İçin Direndiğinden Polisin Plastik Mermi Sağanağına Maruz Kaldı..!


'Ethem'den Nuriye ve Semih'e selam getirdim' deyip İnsan Hakları Anıtı'na karanfil bırakan Saçılık'a polis vahşice saldırdı.
KHK ile işinden atılan Veli Saçılık Ethem yoldaşın anma eylemi bittikten sonra Yüksel Caddesi'nde direniş alanına geçti.
Saçılık, elinde karanfil ile "Ethem'den Nuriye ve Semih'e selam getirdim. Bu karanfili onlar için İnsan Hakları Anıtı'na bırakıyorum" dedi. Yanındakiler "Veli Saçılık yalnız değildir!", "Veli Saçılık onurumuzdur!" sloganları atarken polis kudurmuşçasına saldırmaya başladı.
Veli Saçılık'ı tekme, tokat uzaklaştırmaya çalıştılar. Saçılık direndi. Kendisine küfreden polisi işaret ederek, "Gel beni al, buradan siz defolacaksınız, hem katilsiniz hem alçak hem de işkencecisiniz. Bu sokaklar halkın, gitmiyoruz" diye polislere bağırdı.
Saçılığı uzaklaştıramayan yüzlerce polis, plastik mermi ve gaz bombasıyla saldırdı. Saçılık onlarca plastik mermi vücuduna isabet etmesine rağmen kaçmadı. Olduğu yere yığıldı kaldı.
Polislerin buradan uzaklaşın tehdidine aldırmayan arkadaşları Saçılığı düştüğü yerden kaldırdı. Bir cafeye girdiler. Saçılık tekrar kalkarak, sokağa çıkıp polislerin üzerine yürüdü. Polisler tehdit etti, Saçılık ise "Gel gözaltına al, gitmiyorum" dedi. Polis kalkalarının önüne kadar gitti. Yine kalkanlarla iteklendi. Sokakta bulunanlar geri çekilirken sloganlar atıldı.
Kadınlar polise isyan etti. Bir kadın, "Gidin, çıkın artık bu sokaktan. Gaza boğmanız yetti artık. Sokakta nefes alamıyoruz sizin yüzünüzden. Bu anıtın etrafında ki bariyerlerinizi de alın gidin" diye bağırdı. Polisler kadının yanına gelerek saldırmaya başladı. Ama orada bulunan cafe sahipleri ve halk müdahale etti. Bir çok insan "Artık defolun" diye polise tepki gösterdi.
Fotoğraflara da yansıdığı gibi, nişan alarak ateş edilmesinden dolayı Veli Saçılık'ın bütün vücudu plastik mermi izi olan kıpkırmızı morluklarla dolu.
AKP faşizminin demokrasi olarak yutturmaya çalıştığı sınır tanımaz faşist diktatörlüğüne karşı örgütlü direnişi örüp büyütmezsek saldırılara dur demek güç olacaktır.
Faşizmi devrimle ezeceğiz..!


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.