Adalet Yürüyüşü 19. gününde: HDP heyeti de yürüyüşe katılıyor..!

Adalet Yürüyüşü 19. gününde devam ediyor. Yürüyüşe başlamadan önce gazetecilere konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyon söylentilerine dikkat çekti: "Özellikle İstanbul'a yaklaşırken bazı provokasyon duyumları geliyor. 'Provokasyon olacak' diye. Zaten söylüyoruz. Otobüslerden duyuruyoruz. Bir provokasyonla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayınız. Biz bir ideal için bir dava için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa biz onu gül olarak kabul edelim. Küfür edilse güzel bir söz olarak kabul edelim. Çocuklarımız için geleceğimiz için adalet için yürüyoruz."

Kılıçdaroğlu Van ve Diyarbakır'da silahlı saldırıda öldürülen AKP yöneticilerinin ailelerine de baş sağlığı diledi.

"Biz zulmün karşısındayız. Mazlumun yanında olmak, haklıyı savunmak bizim temel görevimizdir" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu yürüyüşü yapmamızın temel nedeni de haksızlıkların çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır. Suçlayan aynı kişi, yargılayan aynı kişi, eğer yargıcın önünde giydiği cübbede ilik ve düğme yoksa her türlü baskıya direndiği içindir. Adaletli davranacağı içindir. O nedenle biz adalet yürüyüşüne aynı kararlılıkla devam ediyoruz."

HDP heyeti Kandıra'dan katılacak

Adalet Yürüyüşü'ne bir heyetle destek ziyaretinde bulunma kararı alan HDP de yürüyüşe Kandıra'da "Eş başkanlar için adalet" dövizleriyle katılacak. HDP heyeti korteje, partinin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünden katılacak.

Heyette HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oluç, Sezai Temelli; MYK üyeleri Beyza Üstün, Murat Mıhçı; HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'la milletvekilleri Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk yer alıyor.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.