AKP SÖZCÜSÜ ÜNAL, TEHDİT ETTİ: KILIÇDAROĞLU, TOPLUMA ANARŞİZM SUNUYOR, BUNDAN VAZGEÇSİN..!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, 'Adalet Mitingi'ne ilişkin "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sokağı ve isyanı teşvik etmektedir. Siz demokrasiyi, parlamentoyu, seçilmiş hükümeti yok sayıyorsanız ve sokağı adres gösteriyorsanız bunun adı faşizmdir. Sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, maalesef topluma anarşizm sunmaktadır. Bundan vazgeçmesini tavsiye ediyoruz" dedi.

'Kılıçdaroğlu, sokakla adaletin gelmeyeceğini bilmiyor mu?'

AKP Sözcüsü Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'deki 'Adalet Mitingi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun mitingde yaptığı konuşmayı eleştiren AKP Sözcüsü Ünal, şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasını bir siyasetçi olarak demokrasimiz ve siyaset kurumu açısından son derece sıkıntılı ve tehditkar bulduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Konuşmasının akabinde, 'sonuna kadar sokak' ifadesini kullanan bir dilin demokrasimiz ve siyaset kurumumuz açından oldukça riskli olduğunu düşünüyoruz. Burada size soruyorum. Eli silahlı ve bir darbe girişiminde bulunan darbecilerle ve onlara karşı sokağa inmekle seçilmiş meşru hükümetin anayasal uygulamaları çerçevesindeki icraatlarıyla yoluna devam eden hükümeti aynı kefeye koymak, demokrasimize ve meşruiyet anlayışına sığar mı; bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Şimdi siz, siyaset kurumu aracılığıyla parlamentoya taşınan talepleri Kılıçdaroğlu'nun tekrar parlamentodan alıp, demokrasiden ve siyasetten alıp, sokağa taşımak istediğine şahit oluyoruz. Bu konuda gerçekten Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne yapmak istediğini etraflıca açıklaması gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasiyi, siyaseti, seçilmiş hükümeti yok sayıyorsa Kemal Kılıçdaroğlu, sokakla adaletin gelmeyeceğini bilmiyor mu?"

'Kılıçdaroğlu, paralel bir yapı mı oluşturmak istiyor?'

Kılıçdaroğlu'nun 'halkın 15 Temmuz'u' ve 'sarayın 15 Temmuz'u' ifadelerine tepki gösteren Ünal, "Kemal Kılıçdaroğlu, miting meydanında, 10 maddeyi okuduktan sonra 'kabul edenler, etmeyenler' oylamasıyla paralel bir yapı mı oluşturmak istiyor? 'Halkın polisi' diyerek, meşru polisi; 'halkın 15 Temmuz'u' diyerek, 15 Temmuz'un o destansı savunmasının paralelini oluşturuyor. Sonra da diyor ki 'Siyaset bölmemektir'. Bu, bölücülük değil midir Sayın Kılıçdaroğlu? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sandığı, seçimleri ve siyaseti referans göstermemektir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sokağı ve isyanı teşvik etmektedir. Bir siyasetçi olarak Kemal Kılıçdaroğlu, bunu nasıl yapabilir? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye, siyasete, siyaset kurumuna, meşruiyete uygun olmayan referansları siyaset kurumunu hedef almaktadır; diye düşünüyoruz" diye konuştu.

'Sokağı adres gösteriyorsanız bunun adı faşizmdir'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 10 maddelik çağrısıyla yasama, yürütme ve yargı erklerini uyardığını savunan Ünal, "Hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı yargıya müdahale etmekle suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu, bırakın müdahaleyi açık bir şekilde sokakla tehdit etmekte. Eğer siz demokrasiyi, parlamentoyu, seçilmiş hükümeti yok sayıyorsanız ve sokağı adres gösteriyorsanız bunun adı faşizmdir. Eğer siz yüz bin kişinin sokağa çıkmasına yaslanarak, 25 milyon kişinin sandıkta verdiği oyunu, iradesini yok sayıyorsanız bunun adı faşizmdir" dedi.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.