Ali İsmail Korkmaz’ın katledilişinin 4. yılı

Ali İsmail Korkmaz'ın Haziran Direnişi'nde katledilişinin üzerinden dört yıl geçti.

Ali İsmail Korkmaz'ın Haziran Direnişi eylemlerinde Eskişehir'de polisler ve esnaf tarafından dövülerek katledilişinin 4. yılı. Dört yıl önce katledilen Korkmaz için bugün Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Ali İsmail'in memleketi olan Hatay Antakya'da anma etkinlikleri düzenleyecek

Ali İsmail anılacak

ALİKEV, bugün Ali İsmail'in katledilişinin dördüncü yıl dönümünde Ali İsmail'i anacak. Hatay'da Sümerler Amfi Tiyatro'da saat 20.00'de gerçekleştirilecek anma gecesi öncesinde Ali İsmail'in mezarı ziyaret edilecek.

Ali İsmail davasında katillere koruma


Haziran Direnişi'nde katledilenlerin davalarında olduğu gibi, Ali İsmail Korkmaz'ın da davasında beklenen akıbet gerçekleşmiş, katiller ödül gibi cezalar almışlardı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan polis Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezası ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever'e verilen 6'şar yıl 8'er ay hapis cezalarını onamıştı. Emekli polis Hüseyin Engin'in beraat ve fırıncı Ebubekir Harlar'ın 3 yıl 4 ay hapis cezasını ise bozarak mahkemeye dosyaları geri göndermişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin verdiği bozma kararı sonrasında tekrar "yargılanan" sanıklardan Harlar'a 6 yıl 8 ay hapis cezası verilirken polis Engin 7 yıl 15 gün ceza almış ancak hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.