Ankara’daki güvenparkta toplanmaya polis saldırısı: Onlarca kişiye işkenceyle gözaltı!

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerinin kabul edilmesi için Ankara'ya gelen 43 demokratik kitle örgütü ve siyasal partinin Güvenpark'a geçişine izin vermeyen polis, plastik mermilerle saldırıda bulundu. Kızılay'ın her bölgesine konuşlanan çevik kuvvetin işkenceyle gözaltına aldığı kadınların çığlıkları duyulurken, bazı kişilerin kolları kırıldı. Polisler gözaltına aldıkları kadınları cinsel işkenceye maruz bırakırken, bir kedinin de polis saldırısı sonucu katledildiği görüldü.

137 gündür açlık grevinde bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerinin kabul edilmesi için Ankara'ya gelen 43 demokratik kitle örgütü ve siyasal partinin Güvenpark'a geçişine izin verilmedi. Aralarında siyasi parti, demokratik kitle, sağlık ve hukuk örgütlerinin de bulunduğu Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Güvenpark'a yürümek için Ziya Gökalp Caddesi'ndeki Çankaya Belediyesi önünde toplanan kitleye saldıran polis, ara sokaklar ve cadde üzeri olmak üzere buldukları her kişiyi gözaltına almaya çalıştı.

Kadınların çığlıkları duyuldu

Çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA'nın konuşlandığı Kızılay Meydanı'nda, polisler onlarca kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Kadınların çığlıkları meydanda duyulurken, plastik mermi ve tazyikli su ile Ziya Gökalp Caddesi ve Yüksel Caddesi civarında saldırı gerçekleşti.

Polisler, Mithatpaşa Caddesi'nde de "Nuriye ve Semih'e özgürlük" pankartı açan kişileri işkenceyle gözaltına alırken, Ziya Gökalp'e ve Güvenpark'a çıkan her yer TOMA'lar ve çevik kuvvet polisleriyle çevrildi.

Gazetecilere engel, yurttaşlara saldırı

Sarı basın kartı olmayan gazetecileri de engellemeye çalışan polis, tepki gösteren çevredeki yurttaşlara da saldırdı. Saat 13.30'da ihraç edilen kamu emekçilerinin yapacağı"İşimizi geri istiyoruz" eylemini de engellemeye çalışan polis, Yüksel Caddesi'nin tüm girişlerini kapattı.

Gözaltına alınanların kolları kırıldı

Polis saldırısı ve gözaltılar sürerken, işkenceyle gözaltına alınan bazı kişilerin kollarının kırıldığı öğrenildi. Polisler gözaltına aldıkları kadınları cinsel işkenceye maruz bırakırken, cinsiyetçi küfürler savurdu.


Şu ana kadar onlarca kişi gözaltına alınırken, bir kedinin de polis saldırısı sonucu katledildiği görüldü.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.