Ankara’daki Polis Saldırısı için Kadıköy Süreyya Operası Önünde Protesto Eylem Gerçekleştirildi

Ankara'da bugün Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılmak istenen eylemlere, Güvenpark ve Yüksel Caddesi'nde gerçekleşen polis saldırısına karşı devrimci örgütler saat 19.30'da Kadıköy Opera önüne eylem çağrısı yapmıştı.

Devrimci örgütlerin temsilcileri bu çağrı uyarınca Kadıköy Süreyya Operası önünde toplandılar. Burada, okunacak basın açıklaması öncesi, sloganlar, alkışlar ve zılgıtlarla, bugün Ankara'daki polis terörü protesto edildi. Alanda, bir süre oturma eylemi gerçekleştirildi. Oturma eylemi sırasında, ÇHD'den bir avukat gözaltılar ve polis saldırısına ilişin bir konuşma yaptı. Ayrıca, Gülmen ve Özakça gibi bir başka KHK mağduru da yaptığı konuşmada, OHAL sonrası yaşadıklarını aktardı.


Eylemde, yapılan konuşmaların ardından, basın açıklaması okundu. Açıklamada, bugün Ankara'da devrimcilere yönelik gerçekleştirilen polis saldırısı kınandı. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılıp, işlerine geri dönene dek sokaklarda, alanlarda olunacağı vurgulandı. Eylem, basın açıklamasının ardından sonlandırıldı.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.