Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Tuncelili Valiliği tarafından OHAL gerekçe gösterilerek yasaklandı.!

Dersim'deki Kayyım Belediye'nin 2000 yılından bu yana devrimci kurumlar ve bölge derneklerinin çaba ve emekleri ile düzenlendiği festivali devlet törenine çevirme çabalarına karşı bir araya gelen festival örgütleyicileri, aydın ve sanatçılar yaptıkları açıklama ile 'Kayyumun değil halkın festivaline katılıyoruz!', "Festival Dersim halkınındır, atanmışların değil!" demişlerdi.

Valiliğin gönderdiği yazıda her yıl yapılan Munzur Festivali'nin 'çeşitli gruplarca farklı amaçlara çekileceği' iddia edilirken, 'kamu güvenliğine uygun bulunmadığı' gerekçesiyle ertelenmesine kararı verildi.

Valilik tarafından gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunları kapsamına düzenlenecek tüm etkinlikler Olağan Üstü Hal süresince yasaklanmıştır.

Festival etkinliğinin çeşitli gruplarca farklı amaçlara çekileceği, etkinliğin amacı dışına çıkabileceği, huzur ve güven ortamının bozularak kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturabileceği değerlendirildiğinden:


Belirtilen etkinliğin yapılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.