CEZAEVİNE HER GİTTİKLERİNDE ÇIPLAK ARAMA YAPILIYOR..!

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya tutuklu yakınları, İHD Van Şube Başkanı Murat Melet ile İHD yöneticileri katıldı.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çeken Melet, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın da bir dönem cezaevinde kaldığını hatırlatarak, "Cezaevini en iyi Cumhurbaşkanı biliyor. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yarın kimin cezaevine gireceğini bilmiyoruz. Bugün hak ihlallerini yapanlar yarın cezaevine girebilir. Tüm cezaevlerinde insan onuruna yakışmayacak hareketler yapıyorlar. Bir an önce bu uygulamaların son bulunması gerekir" dedi.

'65 yaşındayım utanmıyorlar mı?'

Ardından konuşan tutuklu yakını Münife Kaçak, bir gün önce oğlunun görüşü için gittiği Van T Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıplak aramaya maruz kaldığını belirterek, "Ahlaksızca üzerimizdeki bütün elbiseleri çıkarıyorlar. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir uygulama değil. Aramayı yapanların da annesi var. Onlar da bir annenin evladı. Ben 65 yaşında bir anneyim. Bundan da mı utanmıyorlar? Cezaevlerine giden bütün kadınları bu şekilde çıplak aramadan geçiriyorlar" diye konuştu.

'Saatlerce bekletiliyoruz'

Tutuklu yakınlarından Kaniye Şeker de, eşinin Van T Tipi Kapalı Cezaevi'nde olduğunu belirterek, görüşe her gittiklerinde cezaevi idaresinin kendilerini saatlerce beklettiklerini söyledi. Tutukluların açık görüşe çıktıklarında aileleri için aldıkları meyve suları ve keklerin idare tarafından kendilerinden alındığını dile getiren Şeker, tutukluların izlediği kimi radyo ve televizyonların yasaklandığını paylaştı.

Ayakkabısını çıkarmayan tutukluya işkence


26 yıldır oğlunun cezaevinde olduğunu belirten Mehmet Kaplan ise, "Oğlum şimdi Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde. Son telefon görüşmesinde hastaneye kaldırıldığında ayağından ayakkabısı çıkarılıyor. Bu uygulamayı da kabul etmeyince işkenceye maruz kalıyor" dedi.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.