Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ve Putin ile telefonla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Erdoğan ve Trump'ın Katar ve Arap ülkeleri arasında yaşanan anlaşmazlığın çözümünü ele aldıkları belirtildi. Görüşmede, tüm ülkelerin "teröre finansmanı durdurmak" ve "aşırı ideolojilerle mücadele" konularında birlikte çalıştıkları ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Savunma sanayii ve ekonomi alanında ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, körfezde Katar ekseninde yaşanan gerilim hakkında da görüş teatisinde bulunuldu. Görüşmede, gerilimin bir an önce düşürülmesinin, sorunların müzakerelerle halledilmesinin, bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanımız, görüşme vesilesiyle, PKK, FETÖ ve DEAŞ dahil terörün her türüne karşı çıkmanın önemine dikkati çekti. İki lider, terörizmle mücadelede işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve terörün finansmanının önlenmesi hususlarında da mutabık kaldı."
'ERDOĞAN VE PUTİN YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK'

Kremlin'den yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin görüşmesinde Suriye'deki gelişmelerin değerlendirdikleri duyuruldu. Putin ve Erdoğan'ın, 4-5 Temmuz'da gerçekleştirilecek, 5'inci Astana görüşmesi çerçevesinde Suriye krizinin çözümüne yönelik temel konuları istişare etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan ve Putin, Hamburg'da yapılacak G-20 Zirvesi'nde yüz yüze bir görüşme yapma kararı aldılar.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.