Gülmen ve Özakça için cezaevlerinde açlık grevi başladı.

'İşimi geri istiyorum' sloganı ile açlık grevlerini devam ettiren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için açlık grevine başlayacaklarını duyuran siyasi tutuklulardan ilk açlık grevi haberi Manisa T Tipi Cezaevi'nden geldi. Manisa'da tutuklu bulunan üç siyasi tutuklu 3 günlük açlık grevine başladı.

Olağanüstü Hal kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler(KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevleri 131'inci gününde devam ediyor.
Açlık grevleri devam eden eğitimcilerin durumu ağırlaşırken, cezaevlerinde bulunan siyasi tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, Gülmen ve Özakça'ya destek için 3 günlük destek açlık grevine başlayacaklarını duyurmuştu.
dihaber'de yer alan bilgiye göre, Gülmen ve Özakça'ya destek için ilk açlık grevi haberi ise Manisa T Tipi Cezaevi'nden geldi. Manisa'da tutuklu bulunan Mehmet Aslan, Ömer Bağcı, Fahrettin Kaban adlı siyasi tutuklular 3 günlük destek açlık grevine başladı.

Gülmen ve Özakça'nın durumu ağırlaşıyor

Gülmen ve Özakça'ya yönelik destekler devam ederken, eğitimcilerin sağlık durumlarının da kötüye doğru seyrettiği belirtildi. Sputnik'ten Zafer Arapkirli'ye konuşan Avukat Selçuk Kozağaçlı Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarına ilişkin şunları kaydetti:
Her gün muhakkak en az bir avukatları görüyorlar. Artık tekerlekli sandalyedeler. Ciddi miktarda kilo kayıpları var. Ama son derece umutlu ve işlerine geri döneceklerini ve bu tutuklamanın sona ereceğine inanıyorlar. Okuyabiliyor ve yazabiliyorlar. Avukatları onları ziyaret ettiklerinde moral buluyorlar. Son derece kararlı ve umutlular.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.