HDP ortak mücadele deklarasyonu yayınladı

HDP düzenlediği Demokrasi Mitinginde 9 maddelik 'Demokratik Çözüm Deklarasyonu' açıkladı

İstanbul Beşiktaş'ta Abbasağa Parkı'nda Halkların Demokratik Partisi tarafından düzenlenen demokrasi buluşması ile "Durmayalım Dur Diyelim " kampanyası çerçevesinde "Demokrasi Mücadelesi Deklarasyonu' " kamuoyuna açıklandı.

İstanbul Abbasağa Parkı'nda Demokratik Partisi tarafından demokrasi buluşması düzenlendi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve  Parti Sözcüsü Osman Baydemir'in katılımı ile düzenlenen buluşmada kamuoyuna 10 maddelik deklarasyon açıklandı.

Açıklanan Deklarasyonda, demokrasi, eşitlik, adalet ve özgürlük alanlarında yaşanan sorunlara dair çözüm önerileri getirilerek , başta Kürt sorunu olmak üzere emek, insan hakları ihlali ve kadın mücadelesi gibi temel sorunların çözümü konusunda da yol haritası çizildi.

Hükümete sert eleştirilerin sunulduğu deklarasyonda özetle şöyle denildi:

"Ülkede yaşayanların büyük çoğunluğunun özlemi olan adalet, güvenli ve insanca bir yaşam, saygı, huzur ve eşitlik için birlikte ve ortak mücadeleden başka bir yol yoktur. Bizler adım atmaya, ortak bir yürüyüşü ve kesintisiz mücadeleyi örgütlemeye hazırız ve kararlıyız.

Halk buluşmaları, konferanslar, çalıştaylar, toplantılar, mitingler, forumlarla; geniş katılımlı, kapsayıcı, çoğulculuğu içeren platformlarla, sivil itaatsizlikle sokaklarda ve işyerlerinde bir araya gelerek bir vicdan ve adalet hareketini başlatıyoruz."


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.