HDP’nin Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapmasına izin verilmedi..!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu HDP heyetinin eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde basın açıklaması yapmasına izin verilmedi.

Gazete Karınca'nın haberine göre, açıklama öncesi alana gelen jandarma ekipleri açıklamaya izin verilmeyeceğini ve basın açıklamasını takip eden basın mensuplarının ekipmanlarına el konulacağını bildirdi.

OHAL kapsamında alınan karar gerekçesi ile cezaevlerinin 5 kilometre çevresinde basın açıklamasına izin verilmeyeceğini bildiren jandarma ekipleri, basın mensuplarının alandan ayrılmaması halinde gözaltı işlemi yapılacağını söyledi.

Engelleme kararına ilişkin bilgi veren HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, açıklamaya izin verilmeyeceğine ilişkin bilginin kendilerine de ulaştığını, ancak cezaevi müdürü ile önceden belirlenmiş randevularını gerçekleştirmek için yollarına devam ettiklerini belirtti.


Jandarma ekiplerinin cezaevi önündeki bekleyişi devam ederken, HDP'li milletvekillerinin ve yöneticilerin duruma ilişkin değerlendirme yaptığı öğrenildi


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.