İnsan hakları savunucularının gözaltı süresi yedi gün daha uzatıldı..!

İstanbul Büyükada'da 5 Temmuz'da gözaltına alınan insan hakları savunucuları hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı Can Tuncay, gözaltı süresini 7 gün uzattı.
Savcı, daha önce de gözaltı süresini bir hafta uzatmıştı.
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser ve Veli Acu, Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Günal Kurşun, Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği'nden Nejat Taştan'ın yanı sıra Şeyhmuz Özbekli ve Ali Garawi 5 Temmuz'dan bu yana gözaltında tutuluyor.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay hak savunucularını 'terör örgütü üyeliği'yle suçluyor.
KİTAPLAR DA SUÇ UNSURU
Öte yandan gözaltındaki hak savunucularının ev aramalarında kitaplara el konulduğu ortaya çıktı. Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün'ün evinde yapılan aramada aralarında Ece Temelkuran'ın 'Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita' isimli kitabının da yer aldığı 3 kitaba, kadın çalışmalarıyla ilgili video ve fotoğraflar ile dijital verilere el konulduğu öğrenildi.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.