Kadınlardan Adalet Yürüyüşü’ne çıkarma: “Erkek adalet değil, gerçek adalet”..!

Adalet Yürüyüşü'ne 22. gününde kadınlar çıkarma yaptı.

70'ten fazla kadın örgütü "Erkek adalet değil, gerçek adalet" diyerek yürüdü, hayatın her alanında eşit haklara sahip olana kadar mücadele edeceklerini ilan etti

"Erkek adalet değil, gerçek adalet" diyen 70'ten fazla kadın örgütü, 22. gününde Adalet Yürüyüşü'ne, 2008 yılında Türkiye'de katledilen eylemci ve sanatçı Pippa Bacca'nın öldürüldüğü Gebze'den katıldı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ 22. GÜNÜNDE: "ADALET İSTEMEK NE ZAMAN İZNE BAĞLI OLDU?"

"Eşitlik olmadan adalet olmaz", "Erkek adalet değil, gerçek adalet", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarını hem atan hem de dövizlerine taşıyan kadınlar, yol boyunca fabrikaların kapılarına çıkan kadın işçiler başta olmak üzere alkışlarla destek gördü.

Öğle molasının verildiği alana hep bir ağızdan "Kadınlar vardır" şarkısını söyleyerek giren kadınlar, mola alanında bir de basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadınlar, yürüyüşün 22. gününe Pippa Bacca'nın tecavüz edilerek katledildiği yerden katıldı. #BenceAdalet

"OHAL ile erkek şiddeti katbekat arttı"

Dünyanın halen güvenilir bir yer olduğunu kanıtlamak ve dünya barışına katkıda bulunmak için otostopla dünyayı dolaştığı sırada erkek şiddeti sonucu katledilen Pippa Bacca'yı anarak açıklamalarına başlayan kadınlar, bugün, Adalet Yürüyüşü'ne kendi talepleriyle katılmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Özellikle OHAL ile birlikte vahşileşen hukuksuzluk ve cezasızlık politikalarının erkek şiddetini de katbekat artırdığının altını çizen kadınlar, kadın vekil ve siyasetçilerin tutuklandığını, kayyumların önce kadın çalışmalarını hedef aldığını, KHK'lerle kadın dayanışma derneklerinin ve kadın odaklı habercilik yapan medya kurumlarının kapatıldığını anımsattı.


Kadınlar açıklamalarını "Hayatın her alanında, erkeklerle eşit haklara ve fırsatlara sahip olana kadar: Eşitlik yoksa adalet de yok!" diyerek sonlandırdı.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.