Kredi kartı online alışveriş onayı nedir son gün 17 Ağustos

BDDK'nın aldığı kararla kredi kartları online alışverişe kapatılıyor. 17 Ağustos 2017'den sonra internetten alışveriş yapmak isteyen kart sahiplerinin kartlarındaki bu özelliği açtırmaları gerekecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından alınan kararla internet üzerinden kartlarla gerçekleştirilen dolandırıcılığın önüne geçilmesi hedefleniyor. Daha önce onay gerekmeksizin yapılan alışverişler 17 ağustos itibariyle son buluyor.  Bu tarihten sonra internetten alışveriş yapmak isteyen kart sahipleri internet bankacılığında da olduğu gibi kartlarının bu özelliğini açtıracaklar.

Yeni düzenlemeyle birlikte bankalar müşterilerine yeni banka ve kredi kartlarını internetten online alışverişe kapalı şekilde verecekler. Daha sonra müşteri arzu ederse bu özelliği açtırabilecek. Bu düzenleme son verilere göre 176 milyon banka ve kredi kartlarını kapsayacak.

17 Ağustos tarihinden sonra tüm kartlar yurtiçi ve yurtdışı sitelerden yapılan tüm elektronik ticaret işlemlerine, e-ticaret alışverişlerine, mobil uygulamaların ödemelerine açıkça tüm online ödemelere kapatılacak.

Online alışveriş özelliği nereden ve nasıl açtırılır?

İnternetten alışveriş yapmak isteyen müşteriler kartlarının online alışveriş özelliklerini birkaç yoldan açtırabilecekler. İster bankaya giderek ister telefon yoluyla banka müşteri hizmetlerine bağlanarak isterlerse de internet bankacılığı ile talimat vererek bu işlemi gerçekleştirebilecekler. Verilere göre 2016 yılında internet ile toplam 68,5 milyar liralık online alışveriş yapılmış. Rakamlar bu denli büyük olunca alınması gerken tedbirler de artıyor.

Daha önceden verilen otomatik ödeme talimatları ne olacak?

Önceden verilen mevcut ödeme talimatları (sigorta, fatura vs.) aynen kalacak ve herhangi bir onay istenmeyecek. Daha önceden verilen bu ödeme talimatlar düzenlemenin yürürlüğü girmesi sonrasında da eskisi gibi devam edecek ve bir aksama olmayacak.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.