Miraz bebeğe pasta da yasak..!

Gülistan Diken Akbaba ile birlikte 7 aylıkken cezaevine giren Miraz bebek 1 yaşına cezaevinde girdi. Miraz bebeğin babası Cengiz Zaza Akbaba, "Oğlum ve annesi suçsuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Bu hukuksuzluğun bir an önce son bulmasını istiyorum. Cezaevi yönetimi Miraz'a ilk doğum günü pastasını bile çok gördü" diye konuştu.
Baba Akbaba çocuğu için bir doğum günü pastası yaptırılması için cezaevi yönetimiyle konuştuğunu ve cezaevi idaresinin ise bu talebini reddettiğini söyleyerek şunları aktardı: "Dışardan gıda sokmak yasak olduğu için 'parasını biz verelim. Siz getirin' diye öneride bulunduk. Bunu kabul etmediler. Sonuçta bebek hükümlü değil. Çok büyük cezası varmış gibi, onu da cezalandırma gibi bir mantığa gittiler." Miraz bebeğin 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce doğduğunu hatırlatan Akbaba, "Eşim hakkında hükmü veren hâkimler FETÖ'den tutuklu. Adil yargılanmadığımız ortada. Ama yeniden bir yargılama yoluna da gitmiyorlar. Haksız bir karar var ortada" dedi.
Evrensel'in haberine göre baba Akbaba, "Perşembe günü Gülistan ile konuştuğumda, cezaevindeki kadınların bisküviden pasta yapmayı deneyeceklerini söyledi. Cezaevi pastası diye tabir ediliyor. O günden sonra konuşamadım. Pastayı yaptılar mı bir bilgim yok. Basit bir şey talep ettik. Sadece 1 yaşındaki bir bebeği mutlu etmek istedik" dedi.
Miraz bebeğin yürümeyi cezaevinde öğrendiğini belirten Akbaba, "Biz ikinci yaşında Miraz'ın dışarıda olmasını istiyoruz. Bebeğim cezaevinde yürümeyi öğrendi. Miraz'ımın büyüdüğüne tanıklık edemiyorum. Cezaevinde emeklemeye başladı. Koğuştaki ranzalara çarpa çarpa yürümeyi öğrendi. 1 yaşında, 2 cezaevi gördü. Cezaevi artık dar geliyor ona. Kapıların açıldığını, oradan çıkıldığını gördüğü için kapıları yumrukluyormuş. Kendisi de çıkmak istiyor. Kapının öyle açıldığını düşünüyor." diye konuştu. Akbaba son olarak şunları söyledi: "Adalet istiyoruz. Memleketin genel sorunu ülkede adaletin olmayışı. Miraz bebek gibi 560 çocuk daha cezaevlerinde. Doğum günü pastaları bile bu çocuklara çok görülüyor. Çocuklar, yürümeyi ve koşmayı yaşıtlarıyla değil, kendisinden çok daha büyük insanlar içinde öğrenmek zorunda bırakılıyor. Bu ülkede çocuklar cezaevinde büyümemeli. Ailelerinden, sevdiklerinden ve yuvalarından ayrı bırakılmamalı. Çocuklar için adalet istiyoruz."

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.