OHAL birkez daha jet hızıyla uzatıldı..!

AKP hükümeti, MGK sürerken ve daha Bakanlar Kurulu başlamadan elden imzalattığı OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi TBMM'ye dün sundu. Tezkere, jet hızıyla TBMM'den geçti. 3 aylık uzatmayla birlikte Türkiye, OHAL'de ikinci yılına girdi.

Süresi 19 Temmuz'da sona erecek olan OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkere, dün öğle saatlerinde TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tezkerenin, MGK toplantısı bitmeden ve Bakanlar Kurulu toplantısına başlanmadan Meclis'e sunulması dikkat çekti. Tezkerenin görüşmeleri de dün TBMM Genel Kurulu'nda yapıldı.

CHP Grubu adına konuşan Aytuğ Atıcı, 15 Temmuz'da tüm demokratik güçlerin direndiğini, hiç kimsenin tek başına sahiplenme cahilliğine kapılmaması gerektiğini söyledi. 15 Temmuz'un yıldönümü için hazırlanan albümde AKP dışındaki milletvekillerine yer verilmediğine dikkat çeken Atıcı, "Darbeyi biz engelledik demek istediniz, kim yutar bunu. Bu onurlu direnişi lekelediniz" dedi. Hain darbe girişiminin iktidar tarafından fırsata çevirildiğini vurgulayan Atıcı, "O gece Cumhurbaşkanı, 'bize Allah'ın bir lütfudur' dedi. Etinden, kılından, tüyünden, her şeyinden yararlandınız mı, fırsata çevirdiniz mi, evet" görüşünü dile getirdi.

HDP'li Meral Danış Beştaş, '3 aydan fazla sürmeyecek' denmesine karşın OHAL'in sürekli uzatıldığına dikkat çekerek, "Şu anda en çok okunan gazete Resmi Gazete. İnsanlar dört gözle izliyor, çünkü her an ihraç edilebilir" dedi. Erdoğan'ın ihraçlar için "Ne yapalım gidip özelde çalışsınlar" dediğini kaydeden Beştaş, "Kenan Evren de 'asmayalım da besleyelim mi' diyordu. Bu nasıl bir akıldır" dedi.

'Daha çok FETÖ'cü var'

Hükümet adına konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise OHAL nedeniyle temel hak ve hürriyetleri engellenen kimsenin olmadığını savunarak, Fransa'da 2 bomba patladı diye 2 yıldır OHAL'in uygulandığını söyledi. OHAL'in uzatılmasına ihtiyaç olduğunu savunan Canikli, "Bu yapının hiç zaman kaybetmeden dağıtılması gerekiyordu. Mevcut yasalarla mücadelenin yürütülmesi hemen hemen imkânsızdı. İki Almanya birleştiğinde bir günde 500 binden fazla çalışanı kamudan ihraç ettiler. AİHM de bunu tasdik etti" dedi. Canikli, "Bugün kamudan ihraç edilenden daha fazla bu örgüte bağımlı, irtibatlı ve örgütün talimatlarını sorgusuz yerine getirecek kamu çalışanı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.