PEN Türkiye’den ironik mesaj: Yeryüzünün en ‘özgür’ ülkesinde Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyoruz..!

PEN'in mesajında; "24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırılmıştı basınımızdan sansür ; o gün bugün her yıl yeryüzünün en özgür ülkesinde 24 Temmuzu, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlamaktayız…" denildi.
PEN Türkiye'nin 24 Temmuz dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:
"Bugün 24 Temmuz. Bugün neşe ve mutluluk içinde, sansürün kaldırılışını coşkuyla kutluyoruz. Taa 24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırılmıştı basınımızdan sansür ; o gün bugün her yıl yeryüzünün en özgür ülkesinde 24 Temmuzu, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlamaktayız…
Hangi görüşe ve hangi gazeteye mensup olursa olsun, gazetecilerimiz özgürce düşünüyor, gerçeklerin peşine düşüyor, araştırıyor, sorguluyor, yazıyor, konuşuyor, eleştiriyor , yorum yapıyor, tartışıyor ve yazdıklarından ötürü en ufak bir siteme dahi maruz kalmadan görevlerini sürdürüyorlar.
Aynı zamanda "Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü" olarak da benimsenen bugün, kimi gazetecilerimiz açık alanlarda kutlamalar yaparken, kimi gazetecilerimiz de yorgunluklarını kendilerine tahsis edilen kapalı mekanlarda dinlenerek çıkarıyorlar. Dışarının koşuşturmasından hayli yorgun düştükleri gözlenen gazeteciler, içerinin kendilerine çok iyi geldiğini ve kafa dinlediklerini belirtiyorlar. Tüm dünyanın şaşkınlık ve hayretle karşıladığı bu özel ilgi ve ihtimamın kıskanılmaması ve bir 'nöbet değişimi' olarak görülmesi gerektiği, her gazetecinin bir gün bu ayrıcalığı tadacağı belirtiliyor. Ha içerisi, ha dışarısı; ne fark eder ki!
Biz de PEN Türkiye Merkezi olarak değerli basınımızın bu göz yaşartıcı mutluluğunu paylaşıyor, birlik beraberlik içinde nice bayramlar diliyoruz."

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.